Wijnen



  •  


  • Heinrich Hartl Chardonnay – Thermenregion - Oostenrijk

    Zeer vlotte en voornamelijk sappige Chardonnay met de nodige body en structuur. Aangenaam aroma met subtiele toetsen van reine claude pruimpjes, citroenmelisse, grapefruit en gele appel. Licht rokerig accentje. In de mond proef je de verfrissende zuurtjes gekoppeld aan nootjes, citrus en witte peper. Het geheel blijft lang aanwezig en krijgt ondersteuning van de nodige mineraliteit. Eenvoudigweg een heerlijke Chardonnay.


  • Villa Giada ‘Tre Ponti’ - Piemonte - Italië

    De Nebbiolo druiven van de Treponti staan op de Monsarinero's heuvel in Agliano Terme. De bodem is er rijk aan mergel en klei. De druiven worden manueel geoogst rond half oktober. De vergisting vindt plaats in inox kuipen waarna er een rijpingsperiode volgt in 500 liter tonneaux gedurende 12 maanden. Het resultaat is datgene wat we zoeken in een Nebbiolo: uiterst verfijnd en delicaat met toch de nodige basis en kracht aan tannine. Ze zuren zorgen voor een perfecte harmonie en het hout is mooi verweven. Enkele karakteristieken zijn onder andere zwarte bessen, specerijen, cacao en mineralen.


  • Kelderrestjes dessertwijnen




Share |