Wijnen



  •  


  • Quinta do Crasto Rosé – Douro - Portugal

    De stokken zijn ouder dan 20 jaar en staan op een hoogte van 400 meter boven de zeespiegel. Na een korte periode van vergisting wordt de wijn bij lage temperaturen aan een fermentatieproces onderworpen. Alvorens te worden gebotteld rijpt de wijn 3 maanden in roestvrijstalen tanks. Je moet het Manuel Lobo (de wijnmaker) nageven... alweer slaagt hij erin een zeer zuiver en mooie wijn te maken eigen aan de stijl van het huis! Deze rosé van quinta Crasto heeft een helder blinkende zalmrose kleur. Het geurpallet geeft voornamelijk bessenfruit met wilde aardbeien en zeer leuke florale toetsen. Je smaakt tevens deze wilde maar rijpe aardbeitjes en heeft een klein pepertje. De afdronk is medium tot lang met mooi subtiel fruit en een sublieme frisheid.


  • Branko Friulano - Friuli – Italië

    Igor maakt deze Friulano van de wijngaarden die rond zijn 'tuin' liggen. Alle werk gebeurt er handmatig! De trossen worden dan ook zorgvuldig geselecteerd. Vergisting in inox cuves. Nadien krijgt een 10% van de wijn zijn opvoeding in Franse eiken vaten. Wat volgt in het glas is ronduit een klassewijn. Kruidig, floraal, krachtig en warm, grote lengte: zeer karaktervol en hoogwaardig.


  • Kelderrestjes dessertwijnen




Share |