Wijnen



  •  


  • Tre Monti Campo di Mezzo – Emilia Romagna - Italië

    Sangiovese di Romagna is wat ronder, fruitiger en lichter dan die uit Toscana. Dit is dan ook een wijn bomvol frivoliteit en speelsheid. Gemaakt om bij de heerlijke lokale keuken uit te blinken. De wijnstokken staan rond Imola in de Vigna della Quercia wijngaard. De wijn krijgt geen houtopvoeding mee. Hij geurt heerlijk naar rood fruit en viooltjes. Van smaak is hij helemaal niet zwaar met zijn frisse zuren en kersenfruit. Dit is eenvoudigweg een schoolvoorbeeld van hoe puur een Sangiovese kan zijn!


  • Domaine du Pesquier - Vacqueyras – Frankrijk

    Het ogenblik dat Domaine du Pesquier hun Vacqueyras beschikbaar stelde voor de Belgische markt heb ik geen moment getwijfeld om deze op te nemen. Het is één van de meest zuivere en betere Vacqueyras wijnen. Op een oppervlakte van amper 1 ha staan de wijngaarden op de mergel, klei, kalkrijke kiezelbodem. Blend van 60% Grenache en 40% Syrah. Er wordt een rendementsbeperking van 35 hl/ha toegepast. Oogsten is er manueel en de vergisting is met de druif-eigen gistcellen. Er wordt geen hout gebruikt, noch voor de vergisting, noch voor de rijping. Verder is er geen klaring en geen filtering. De wijn zal dus een natuurlijk bezinksel hebben in de fles. Het glas kleurt stevig robijnrood en de wijn geurt naar zwoel rood fruit, leer en kreupelhout. De smaak is kruidig, met opnieuw rijp, rood fruit en zachte tannine. Enorm smakelijk glas wijn!


  • Kelderrestjes dessertwijnen




Share |