Wijnen



  •  


  • Brindlmayer Riesling – Traisental - Oostenrijk

    Riesling uit de DAC Traisental. De wijngaarden zijn naar het zuidoosten georiënteerd. Ze bezitten de voor de regio typische löss bodem die de wijnen steeds een fijne mineraliteit bezorgd. Na een koude schilweking volgt er de vinificatie en stabilisatie in inox kuipen. De wijn heeft een zuivere, heldere groengele kleur met een fijn aroma van voornamelijk abrikoos, perzik, citrus en tropische vruchten. In de mond is hij elegant en in het bezit van een krachtig karakter. De fijne fruitzoetheid is in harmonie met de levendige zuurgraad. Er volgt lange afdronk die rijk is aan pompelmoes.


  • Quinta do Filoco Casarões - Douro – Portugal

    Met Casarões, het nieuwste product uit de Filoco stal, gaat Marta Macedo nog een stap verder met het experimenteren. Ze legt immers de nadruk op de Tinta Barroca druif. Een variëteit die we af en toe wel eens voorkomt in een blend maar die meestal zijn leven kent in de productie van Porto. Hiermee zet Marta nogmaals een trend in de Douro wijnen! We zijn er bijna van overtuigd dat we de komende jaren deze druif meer benadrukt zullen zien in de nieuwste Douro wijnen. De wijn zelf dan bezit een complex aroma van zoet fruit met accenten van cassis, rode bes en bosvruchten. Een grootse concentratie en fel aanwezige mondvulling. Karaktervol en opvallend veel zoet fruit.


  • Wat zoets uit de kelder




Share |