Wijnen



  •  


  • Philippe Bouzereau Auxey-Duresses Blanc – Bourgogne - Frankrijk

    Chardonnay afkomstig van de Les Boutonniers wijngaard. De kleiachtige, diepe bodem aan de voet van de helling evolueert naar een erg steenachtige bodem aan de top. Na de pneumatische persing volgt er de fermentatie in eiken vaten, met regelmatige batonnage. Botteling na een rijping van 18 maanden, waarvan 12 maanden op fust (30% nieuwe vaten) en een lichte klaring. De wijn bezit een lichtgouden en heldere kleur. Hij heeft een frisse en brede neus met toetsen van bloemen, reinette-appels en amandel, om uiteindelijk te evolueren naar minerale accenten. Erg evenwichtig smaakpatroon in de mond.


  • Fiorentino Margarita – Campania – Italië

    De wijngaarden liggen op een hoogte van 450 meter. Handmatige oogst. Rijping gedurende enkele maanden, deels in barrique, deels in grote houten eiken vaten. De wijn oogt kersenrood. Het bouquet geeft een mooie neus! We ervaren kers, braam, gedroogde pruim, zoethout, peper, violet, inkt, koffie, tabak en laurier. De mond geeft een sappig gevoel met toch wel krachtige tot stevige tannine. De zuren zijn best pittig en geven hierdoor de ideale ondersteuning. De lengte is lang, fruitig en kruidig. Mooie volle Aglianico.


  • Wat zoets uit de kelder




Share |