Wijnen



  •  


  • Col del Mondo Kerrias – Abruzzo - Italië

    We hebben een lang gezocht naar een heerlijke Pecorino tegen een aanvaardbare prijs. Met de Col del Mondo Kerrias hebben we hem gevonden. Er wordt gewacht tot de druiven de perfecte rijpheid en concentratie bezitten alvorens handmatig te oogsten. Nadien volgt een koude schilweking (18 uur), de vergisting in inox en de rijping gedurende 4 maanden op de droesem. De wijn bezit een citroengele kleur en heeft een uitdagend aroma van nectarine, witte perzik, zeste van limoen, Oosterse specerijen en voorjaarsbloesem. De smaak is uiterst aantrekkelijk met wit boomfruit, opnieuw de perzik en notig. De afdronk is vrij complex en blijft lang aanwezig.


  • Horst + Georg Schmelzer Barcaso – Burgenland – Oostenrijk

    Barcaso is samen met de Gols de topcuvée van de broers Schmelzer. Voor Barcaso wordt er gekozen voor een blend van Blaufrankisch (55%), Blauer Zweigelt (35%) en Cabernet Sauvignon (10%). De wijn ondergaat een houtlagering gedurende 20 maanden in Franse eiken vaten. Het is een pracht van een wijn met een donkere robijnrode kleur, compacte fruitneus van voornamelijk zwarte bessen omrings met heerlijke kruidige nuances, een vleugje vanille en wat florale tonen. In de mond zijn er de sappige zwarte bramen met de perfect geïntegreerde tannine. Bovendien is de wijn gezegend met een lange afdronk.


  • Wat zoets uit de kelder




Share |