Wijnen


 • Domaine des Remparts Astréa Extra Brut – Frankrijk

  Astréa Sorin werd onlangs geboren en vertegenwoordigt de 20e generatie! Reden voor de familie Sorin om een feestelijke bubbel, geheel gemaakt volgens de méthode traditionelle, hieraan te eren. Deze bubbel van 50% Gamay en 50% Chardonnay is geen Crémant de Bourgogne om de eenvoudige reden dat de oogst machinaal wordt gedaan en niet manueel. Hij rust gedurende 14 maanden sur lattes en de druiven staan op de prefecte bodem die rijk is aan fossiele kalk en kimmeridge klei. Fijne magnifieke belletjes in het glas. De Gamay is duidelijk aanwezig in de neus met aroma’s van framboos, kers en cassis. De smaak is zeer verfijnd en fris met prachtige zuurtjes (extra-Brut) en bulkt van de mineraliteit.


 • Marchetti Castro di San Silvestro – Rosso Conero – Italië

  De wijnranken staan er op een bodem die rijk is aan kalksteen, klei en mergel. Lange vergisting op de schillen, 10 maanden opvoeding 80% in betonnen tanks en 20% in barriques van Frans eik. De wijn kleurt helder kersenrood. De geur is erg vol en wat zwoel met zeer veel fruit. Zowel het rode (aardbei, kers, rode bes), het blauwe (myrtilles) als het zwarte fruit (Bramen) zijn aanwezig. Verder ontdekken we roosjes, munt, tijm, peper een fijne houttoets, chocolade, paprika en humus. De smaak is krachtig met de aanwezigheid van rijp fruit. en toch een sublieme frisheid. Veel extractie, umami en cacao in de finale. Mooi!


 • Osaba Mendi by Mendieta Osaba - Rioja

  De Tempranillo stokken zijn gemiddeld 70 jaar oud. De vergisting vindt plaats in een 'concrete egg'. Nadien volgt er een rijping gedurende 5 maanden in 2e jaars eiken vaten (Frans en Amerikaans). De wijn is mooi rooddoorkleurd met een paarse rand. Vele fruitaccenten qua aroma met voornamelijk diverse bessen (rood, blauw en zwart). Het fruit komt rijp (helemaal niet overrijp) over. Het bouquet omvat tevens zoetere kruiden en een subtiele houttoets. Zacht mondgevoel waarbij de toegankelijke tannine een perfecte ondersteuning krijgen van de zuren en de alcohol. In de mond proeven we vooral de zwarte braambes, aardbei, kruiden, geroosterde noten en vanille. Pas in de, lange, afdronk proef je dat de wijn een houtlagering heeft ondergaan. Osaba Mendi is een volle en ronde wijn en is gemaakt om te plezieren!


 • Andresen Colheita Port 1995

  Michel Sarrazin – Givry Blanc ‘Les Champs Lalot’ – 13,05 € Michel Sarrazin – Givry Rouge ‘Les Champs Lalot’ – 14,70 € Telkens een klein proevertje voor bij de Belgische kazen. De port bij de schimmelkaas, de witte Bourgogne bij het Keiems Bloempje en de rode Bourgogne bij de harde kazen.



Share |