NAGERECHT
Iles flottantes met rood fruit
INGREDIËNTEN
12 PERSONEN
Ingredienten +- 12 pers
Coulis : 300 g kristalsuiker, 300 ml water, 6 el citroensap, 900 g rood fruit (aardbeien, bosbessen, framboos en braambessen)
Ile flottante : 15 eiwitten, 690 g kristalsuiker, 3 vanillestokjes, 1,5 li melk
Afwerking : rood fruit (1 bakje van elke soort), basilicum, pistachenoten
BEREIDING
Coulis : kook suiker en water en laat afkoelen, blend met de vruchten en citroensap, passeer coulis
Iles flottantes : kook melk op met 150 g suiker en het merg van de vanillestokjes. Klop eiwitten met 540 g
suiker volledig stijf op. Lepel beetje eiwit in de vanillemelk en laat rustig garen (melk mag niet koken en
ongeveer 80° aanhouden. Draai îles flottantes voorzichtig, haal uit en snij eventueel in mooie blokjes
Snij van elke fruitsoort ca 100 g in stukken, snij een paar aardbeien in brunoise en vermeng met basilicum,
garneer fruit in lijn op het bord met ertussen gehakt pistachenoten, coulis op het bord met daarop îles
flottantes
Extra garnituur : vetvrije pan (ontvetten met beetje azijn), doe kristalsuiker erin en smelt op laag vuurtje tot
blonde karamel is verkregen, pannetje van het vuur en 2 min afkoelen tot deze een beetje dikker is, dan met
vork figuurtjes maken op bakpapier
Meer nagerechten
KAASPLANK NOTENBROOD CONFITUUR TOMAAT
DIPLOMAT BANAAN
Dacquoise- witte chocolade - mokka
SABAYON
CREPE SOUFFLE
WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING
GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP
Chocolade - Tonkabonen
Geen nagerecht
Diplomat banaan
PASTEI DE BELEM
Aardbei – citroen -crumble
Bananenpudding
WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE
Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel
TARTE TATIN PEER
CITROENCHEESECAKJES
SPECULAASBAVAROIS
CREME CARAMEL
RODE VRUCHTEN- YOGHURT
BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE
APFELSTRUDEL
Magische vanilletaart
Kaasplankje uit Bourgogne
Sabayon "last minute" met peer
Tapasavond
Bokkenpootjes
Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes
Vijgen met kaneel
BANANENPUDDING MET RUM
Clafoutis met blauwe bessen
Aardbei -mascarpone
Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise
Baba au Rhum “ net iets anders”
Mousse van ananas
Koffierijstpap
Crème limoen
Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble
Perenbavarois, ganache,mokkakaramel
Tartelettes met citroen.
Crème suisse - aardbeien
Souffle - chocolade - sinaasappel
Pannenkoeken –appel - calvados
Kaasbordje - Notenbrood
Millefeuille met amandel
Sticky Rice - Mango
Crème brulée met banaan en grand marnier
Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade
Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade
Crèmeux van witte chocolade met passievrucht
Mousse van sinaasappel - brownie
Affogato al caffè con amaretti
Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul
Panna cotta met peer en witte chocolade
Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)
Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello
Kaasbordje
Kaasbordje
Truffels van Savoyard
Zwartewoudtrifle
Riz Conde
Appeltaart met pecannoten en karamel
Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt
panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:
Citroentaart
Tiramisu met vijgen en speculaas
Chocolademousse
Tiramisu met vijgen en speculaas
restaurant De Veranda
Irish coffee
Ricotta-tiramisu
Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus
Tarte chocolat met peren
Tarte chocolat met peren
Appelstrudel met ijs
Fraises ‘tout court’
Moelleux
Zucotto
Crème brulée
Sabayon met koffie en marsala
Moelleux
Zucotto
Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs
Iles flottantes met rood fruit
Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon
Gepocheerde peer met vanillemascarpone
Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.
Gepocheerde peer met vanillemascarpone
Belgische kaasschotel
Mousse met Grand Marnier
Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer
Bosvruchtencrème
Trendy tarte tatin
Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus