NAGERECHT

Iles flottantes met rood fruit

INGREDIËNTEN
12 PERSONEN

Ingredienten +- 12 pers

Coulis : 300 g kristalsuiker, 300 ml water, 6 el citroensap, 900 g rood fruit (aardbeien, bosbessen, framboos en braambessen)
Ile flottante : 15 eiwitten, 690 g kristalsuiker, 3 vanillestokjes, 1,5 li melk
Afwerking : rood fruit (1 bakje van elke soort), basilicum, pistachenoten

BEREIDING

 Coulis : kook suiker en water en laat afkoelen, blend met de vruchten en citroensap, passeer coulis
 Iles flottantes : kook melk op met 150 g suiker en het merg van de vanillestokjes. Klop eiwitten met 540 g
suiker volledig stijf op. Lepel beetje eiwit in de vanillemelk en laat rustig garen (melk mag niet koken en
ongeveer 80° aanhouden. Draai îles flottantes voorzichtig, haal uit en snij eventueel in mooie blokjes
 Snij van elke fruitsoort ca 100 g in stukken, snij een paar aardbeien in brunoise en vermeng met basilicum,
garneer fruit in lijn op het bord met ertussen gehakt pistachenoten, coulis op het bord met daarop îles
flottantes
 Extra garnituur : vetvrije pan (ontvetten met beetje azijn), doe kristalsuiker erin en smelt op laag vuurtje tot
blonde karamel is verkregen, pannetje van het vuur en 2 min afkoelen tot deze een beetje dikker is, dan met
vork figuurtjes maken op bakpapier

Meer nagerechten

SABAYON

CREPE SOUFFLE

WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING

GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP

Chocolade - Tonkabonen

Geen nagerecht

Diplomat banaan

PASTEI DE BELEM

Aardbei – citroen -crumble

Bananenpudding

WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE

Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel

TARTE TATIN PEER

CITROENCHEESECAKJES

SPECULAASBAVAROIS

CREME CARAMEL

RODE VRUCHTEN- YOGHURT

BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE

APFELSTRUDEL

Magische vanilletaart

Kaasplankje uit Bourgogne

Sabayon "last minute" met peer

Tapasavond

Bokkenpootjes

Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes

Vijgen met kaneel

BANANENPUDDING MET RUM

Clafoutis met blauwe bessen

Aardbei -mascarpone

Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise

Baba au Rhum “ net iets anders”

Mousse van ananas

Koffierijstpap

Crème limoen

Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble

Perenbavarois, ganache,mokkakaramel

Tartelettes met citroen.

Crème suisse - aardbeien

Souffle - chocolade - sinaasappel

Pannenkoeken –appel - calvados

Kaasbordje - Notenbrood

Millefeuille met amandel

Sticky Rice - Mango

Crème brulée met banaan en grand marnier

Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade

Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade

Crèmeux van witte chocolade met passievrucht

Mousse van sinaasappel - brownie

Affogato al caffè con amaretti

Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul

Panna cotta met peer en witte chocolade

Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)

Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello

Kaasbordje

Kaasbordje

Truffels van Savoyard

Zwartewoudtrifle

Riz Conde

Appeltaart met pecannoten en karamel

Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt

panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:

Citroentaart

Tiramisu met vijgen en speculaas

Chocolademousse

Tiramisu met vijgen en speculaas

restaurant De Veranda

Irish coffee

Ricotta-tiramisu

Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus

Tarte chocolat met peren

Tarte chocolat met peren

Appelstrudel met ijs

Fraises ‘tout court’

Moelleux

Zucotto

Crème brulée

Sabayon met koffie en marsala

Moelleux

Zucotto

Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs

Iles flottantes met rood fruit

Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Belgische kaasschotel

Mousse met Grand Marnier

Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer

Bosvruchtencrème

Trendy tarte tatin

Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus