NAGERECHT

Moelleux

INGREDIËNTEN
4 PERSONEN

100 g donkere chocolade, 110 g boter, 50 g gezeefde bloem (patisseriebloem), 100 g suiker
vanille-ijs, vers rood fruit, 4 eieren

BEREIDING

 Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Dat is zeer belangrijk voor het eindresultaat.
 Neem de helft van de eieren en meng ze volledig met de suiker. Doe hetzelfde met de dooiers van de andere helft.
 Zeef de bloem in de mengkom en klop het geheel goed los tot je een homogene massa krijgt.
 Smelt de chocolade samen met de boter en voeg ze toe aan het mengsel.
 Giet het geheel in een gesloten spuitzak. Laat deze afkoelen in de koelkast, zodat het mengsel wat kan opstijven.
 Bak de moelleux vlak voor het serveren. Tot zolang kan het beslag in de koelkast blijven liggen.
 Laat de oven voorwerwarmen op 210°C. Hou de bakplaat apart.
 Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens wat bloem
over. Dat is belangrijk om de gebakjes later makkelijk los te maken uit de vorm.
 Plaats de ringen op de bakplaat, op een vel bakpapier of een siliconenmatje. Spuit dan het beslag in de
vormpjes. Let op: vul elke ring voor 2/3 met het beslag. Het gebak zal rijzen in de oven.
 Bak de moelleux 8 à 10 minuten in de oven op 210 °C. De baktijd hangt af van het type oven.
 Maak de gebakjes voorzichtig los en zet er ééntje op elk dessertbord. Het hart van de moelleux moet
vloeibaar zijn. Meteen serveren!
 Serveer de warme moelleux met een bol vanille-ijs en een beetje vers rood fruit.

Meer nagerechten

SABAYON

CREPE SOUFFLE

WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING

GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP

Chocolade - Tonkabonen

Geen nagerecht

Diplomat banaan

PASTEI DE BELEM

Aardbei – citroen -crumble

Bananenpudding

WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE

Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel

TARTE TATIN PEER

CITROENCHEESECAKJES

SPECULAASBAVAROIS

CREME CARAMEL

RODE VRUCHTEN- YOGHURT

BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE

APFELSTRUDEL

Magische vanilletaart

Kaasplankje uit Bourgogne

Sabayon "last minute" met peer

Tapasavond

Bokkenpootjes

Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes

Vijgen met kaneel

BANANENPUDDING MET RUM

Clafoutis met blauwe bessen

Aardbei -mascarpone

Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise

Baba au Rhum “ net iets anders”

Mousse van ananas

Koffierijstpap

Crème limoen

Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble

Perenbavarois, ganache,mokkakaramel

Tartelettes met citroen.

Crème suisse - aardbeien

Souffle - chocolade - sinaasappel

Pannenkoeken –appel - calvados

Kaasbordje - Notenbrood

Millefeuille met amandel

Sticky Rice - Mango

Crème brulée met banaan en grand marnier

Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade

Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade

Crèmeux van witte chocolade met passievrucht

Mousse van sinaasappel - brownie

Affogato al caffè con amaretti

Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul

Panna cotta met peer en witte chocolade

Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)

Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello

Kaasbordje

Kaasbordje

Truffels van Savoyard

Zwartewoudtrifle

Riz Conde

Appeltaart met pecannoten en karamel

Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt

panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:

Citroentaart

Tiramisu met vijgen en speculaas

Chocolademousse

Tiramisu met vijgen en speculaas

restaurant De Veranda

Irish coffee

Ricotta-tiramisu

Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus

Tarte chocolat met peren

Tarte chocolat met peren

Appelstrudel met ijs

Fraises ‘tout court’

Moelleux

Zucotto

Crème brulée

Sabayon met koffie en marsala

Moelleux

Zucotto

Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs

Iles flottantes met rood fruit

Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Belgische kaasschotel

Mousse met Grand Marnier

Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer

Bosvruchtencrème

Trendy tarte tatin

Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus