NAGERECHT

Crème brulée

INGREDIËNTEN
12 PERSONEN

75 cl room, 75 cl melk, 6 vanillestokjes, 36 eieren, 300 g kristalsuiker, 6 el bruine suiker,

BEREIDING

 Giet de room en de melk in een kookpot.
 Snij de vanillestokken door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Voeg deze toe aan het mengsel van room en melk. Voeg ook
de peulen toe aan het mengsel, want ze geven extra smaak.
 Verwarm het mengsel op een matig vuur, zodat de vanille smaak kan afgeven. Roer regelmatig eens met de garde. Niet koken !
 Scheid de eigelen van het eiwit. Het eiwit gebruiken we niet.
 Klop de dooiers los met de garde en voeg er de suiker aan toe. Meng alles zorgvuldig, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig
klopt.
 Giet het warme mengsel van melk en room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker. Verwijder de peulen van de vanillestokken.
 Laat dat mengsel nu rusten tot het beetje schuim op het mengsel verdwenen is (ongeveer 20 tot 30 minuten).
 Verwarm de oven voor op 90°C.
 Vul de schaaltjes met het eiermengsel en plaats ze op de ovenschaal.
 Bak de crèmes brûlées gedurende minstens 1 uur in de oven van 90°C.
 Door even met de schaaltjes te schudden kan je de stevigheid van de crème testen.
 Laat de schaaltjes goed afkoelen. Serveer een crème brûlée niet koelkastkoud
 Strooi een fijn laagje van de suikermix over het oppervlak van elk schaaltje met crème. Gebruik een zeefje om een egaal laagje te verkrijgen. Smelt
de suiker met behulp van de gasbrander.

Meer nagerechten

SABAYON

CREPE SOUFFLE

WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING

GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP

Chocolade - Tonkabonen

Geen nagerecht

Diplomat banaan

PASTEI DE BELEM

Aardbei – citroen -crumble

Bananenpudding

WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE

Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel

TARTE TATIN PEER

CITROENCHEESECAKJES

SPECULAASBAVAROIS

CREME CARAMEL

RODE VRUCHTEN- YOGHURT

BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE

APFELSTRUDEL

Magische vanilletaart

Kaasplankje uit Bourgogne

Sabayon "last minute" met peer

Tapasavond

Bokkenpootjes

Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes

Vijgen met kaneel

BANANENPUDDING MET RUM

Clafoutis met blauwe bessen

Aardbei -mascarpone

Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise

Baba au Rhum “ net iets anders”

Mousse van ananas

Koffierijstpap

Crème limoen

Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble

Perenbavarois, ganache,mokkakaramel

Tartelettes met citroen.

Crème suisse - aardbeien

Souffle - chocolade - sinaasappel

Pannenkoeken –appel - calvados

Kaasbordje - Notenbrood

Millefeuille met amandel

Sticky Rice - Mango

Crème brulée met banaan en grand marnier

Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade

Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade

Crèmeux van witte chocolade met passievrucht

Mousse van sinaasappel - brownie

Affogato al caffè con amaretti

Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul

Panna cotta met peer en witte chocolade

Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)

Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello

Kaasbordje

Kaasbordje

Truffels van Savoyard

Zwartewoudtrifle

Riz Conde

Appeltaart met pecannoten en karamel

Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt

panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:

Citroentaart

Tiramisu met vijgen en speculaas

Chocolademousse

Tiramisu met vijgen en speculaas

restaurant De Veranda

Irish coffee

Ricotta-tiramisu

Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus

Tarte chocolat met peren

Tarte chocolat met peren

Appelstrudel met ijs

Fraises ‘tout court’

Moelleux

Zucotto

Crème brulée

Sabayon met koffie en marsala

Moelleux

Zucotto

Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs

Iles flottantes met rood fruit

Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Belgische kaasschotel

Mousse met Grand Marnier

Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer

Bosvruchtencrème

Trendy tarte tatin

Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus