NAGERECHT
Crème brulée
INGREDIËNTEN
12 PERSONEN
75 cl room, 75 cl melk, 6 vanillestokjes, 36 eieren, 300 g kristalsuiker, 6 el bruine suiker,
BEREIDING
Giet de room en de melk in een kookpot.
Snij de vanillestokken door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Voeg deze toe aan het mengsel van room en melk. Voeg ook
de peulen toe aan het mengsel, want ze geven extra smaak.
Verwarm het mengsel op een matig vuur, zodat de vanille smaak kan afgeven. Roer regelmatig eens met de garde. Niet koken !
Scheid de eigelen van het eiwit. Het eiwit gebruiken we niet.
Klop de dooiers los met de garde en voeg er de suiker aan toe. Meng alles zorgvuldig, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig
klopt.
Giet het warme mengsel van melk en room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker. Verwijder de peulen van de vanillestokken.
Laat dat mengsel nu rusten tot het beetje schuim op het mengsel verdwenen is (ongeveer 20 tot 30 minuten).
Verwarm de oven voor op 90°C.
Vul de schaaltjes met het eiermengsel en plaats ze op de ovenschaal.
Bak de crèmes brûlées gedurende minstens 1 uur in de oven van 90°C.
Door even met de schaaltjes te schudden kan je de stevigheid van de crème testen.
Laat de schaaltjes goed afkoelen. Serveer een crème brûlée niet koelkastkoud
Strooi een fijn laagje van de suikermix over het oppervlak van elk schaaltje met crème. Gebruik een zeefje om een egaal laagje te verkrijgen. Smelt
de suiker met behulp van de gasbrander.
Meer nagerechten
KAASPLANK NOTENBROOD CONFITUUR TOMAAT
DIPLOMAT BANAAN
Dacquoise- witte chocolade - mokka
SABAYON
CREPE SOUFFLE
WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING
GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP
Chocolade - Tonkabonen
Geen nagerecht
Diplomat banaan
PASTEI DE BELEM
Aardbei – citroen -crumble
Bananenpudding
WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE
Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel
TARTE TATIN PEER
CITROENCHEESECAKJES
SPECULAASBAVAROIS
CREME CARAMEL
RODE VRUCHTEN- YOGHURT
BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE
APFELSTRUDEL
Magische vanilletaart
Kaasplankje uit Bourgogne
Sabayon "last minute" met peer
Tapasavond
Bokkenpootjes
Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes
Vijgen met kaneel
BANANENPUDDING MET RUM
Clafoutis met blauwe bessen
Aardbei -mascarpone
Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise
Baba au Rhum “ net iets anders”
Mousse van ananas
Koffierijstpap
Crème limoen
Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble
Perenbavarois, ganache,mokkakaramel
Tartelettes met citroen.
Crème suisse - aardbeien
Souffle - chocolade - sinaasappel
Pannenkoeken –appel - calvados
Kaasbordje - Notenbrood
Millefeuille met amandel
Sticky Rice - Mango
Crème brulée met banaan en grand marnier
Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade
Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade
Crèmeux van witte chocolade met passievrucht
Mousse van sinaasappel - brownie
Affogato al caffè con amaretti
Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul
Panna cotta met peer en witte chocolade
Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)
Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello
Kaasbordje
Kaasbordje
Truffels van Savoyard
Zwartewoudtrifle
Riz Conde
Appeltaart met pecannoten en karamel
Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt
panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:
Citroentaart
Tiramisu met vijgen en speculaas
Chocolademousse
Tiramisu met vijgen en speculaas
restaurant De Veranda
Irish coffee
Ricotta-tiramisu
Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus
Tarte chocolat met peren
Tarte chocolat met peren
Appelstrudel met ijs
Fraises ‘tout court’
Moelleux
Zucotto
Crème brulée
Sabayon met koffie en marsala
Moelleux
Zucotto
Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs
Iles flottantes met rood fruit
Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon
Gepocheerde peer met vanillemascarpone
Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.
Gepocheerde peer met vanillemascarpone
Belgische kaasschotel
Mousse met Grand Marnier
Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer
Bosvruchtencrème
Trendy tarte tatin
Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus