NAGERECHT
Appelstrudel met ijs
INGREDIËNTEN
12 PERSONEN
6 appels Jonagold, 3 vel bladerdeeg (rondel), 6 eieren , 6 el amandelschilfers , kaneelpoeder , 3 el vanillesuiker , 3 scheutje rum , 6 el rozijnen, vanilleijs
BEREIDING
Week de rozijntjes op voorhand in een scheutje bruine of witte rum.
Schil de appelen, snij ze in kwartjes en verwijder het taaie klokhuis. Snij de vruchten nu in grove stukken en doe ze in een stoofpot.
Verhit de appelstukjes op een matig vuur en voeg er de geweekte rozijntjes aan toe.
Snij de vanillestok overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Voeg de zaadjes én het peultje toe aan de appels, samen met de suiker. Kruid het mengsel met de kaneel (naar smaak).
Laat de appels zachtjes garen, onder deksel. Uiteindelijk wil je een droge appelmoes krijgen.
Laat na een tiental minuten het deksel weg en controleer of de appelmoes (met stukjes) voldoende droog is. Voeg er ook nog wat amandelpoeder aan toe en roer alles om. Verwijder de peul van het vanillestokje.
Rol intussen het vel bladerdeeg uit. Als je een rond vel gebruikt, snij de randen dan bij tot je een rechthoekige deeglap hebt. Leg het vel bladerdeeg op een vel bakpapier of een bakmatje van siliconen, op de ovenschaal.
Breek de eieren en hou de dooiers apart. Voeg er een heel klein beetje water aan toe en klop de ‘dorure’ los met een vork. Het eiwit gebruiken we niet.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep de appelvulling in het midden van het vel deeg, gelijk verdeeld over de hele lengte van de lap.
Smeer het deeg rondom de vulling in met het losgeklopte eigeel. Gebruik hiervoor een borsteltje of een breed penseel.
Snij de brede randen van het deeg in, in een visgraatmotief. Maak een snee om de 2 à 3 centimeter. Vlecht nu de flapjes over de vulling heen met beurtelings een flapje links en een flap rechts.
Strijk nu opnieuw het losgeklopte eigeel over de appelstrudel.
Plaats het gebak in de oven en bak de strudel gedurende 30 à 40 minuten.
Serveer het gebak warm of koud. Een dikke snee van de warme strudel smaakt heerlijk bij een bolletje vers vanilleijs
Meer nagerechten
KAASPLANK NOTENBROOD CONFITUUR TOMAAT
DIPLOMAT BANAAN
Dacquoise- witte chocolade - mokka
SABAYON
CREPE SOUFFLE
WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING
GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP
Chocolade - Tonkabonen
Geen nagerecht
Diplomat banaan
PASTEI DE BELEM
Aardbei – citroen -crumble
Bananenpudding
WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE
Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel
TARTE TATIN PEER
CITROENCHEESECAKJES
SPECULAASBAVAROIS
CREME CARAMEL
RODE VRUCHTEN- YOGHURT
BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE
APFELSTRUDEL
Magische vanilletaart
Kaasplankje uit Bourgogne
Sabayon "last minute" met peer
Tapasavond
Bokkenpootjes
Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes
Vijgen met kaneel
BANANENPUDDING MET RUM
Clafoutis met blauwe bessen
Aardbei -mascarpone
Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise
Baba au Rhum “ net iets anders”
Mousse van ananas
Koffierijstpap
Crème limoen
Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble
Perenbavarois, ganache,mokkakaramel
Tartelettes met citroen.
Crème suisse - aardbeien
Souffle - chocolade - sinaasappel
Pannenkoeken –appel - calvados
Kaasbordje - Notenbrood
Millefeuille met amandel
Sticky Rice - Mango
Crème brulée met banaan en grand marnier
Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade
Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade
Crèmeux van witte chocolade met passievrucht
Mousse van sinaasappel - brownie
Affogato al caffè con amaretti
Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul
Panna cotta met peer en witte chocolade
Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)
Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello
Kaasbordje
Kaasbordje
Truffels van Savoyard
Zwartewoudtrifle
Riz Conde
Appeltaart met pecannoten en karamel
Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt
panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:
Citroentaart
Tiramisu met vijgen en speculaas
Chocolademousse
Tiramisu met vijgen en speculaas
restaurant De Veranda
Irish coffee
Ricotta-tiramisu
Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus
Tarte chocolat met peren
Tarte chocolat met peren
Appelstrudel met ijs
Fraises ‘tout court’
Moelleux
Zucotto
Crème brulée
Sabayon met koffie en marsala
Moelleux
Zucotto
Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs
Iles flottantes met rood fruit
Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon
Gepocheerde peer met vanillemascarpone
Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.
Gepocheerde peer met vanillemascarpone
Belgische kaasschotel
Mousse met Grand Marnier
Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer
Bosvruchtencrème
Trendy tarte tatin
Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus