NAGERECHT

Zwartewoudtrifle

INGREDIËNTEN
12 PERSONEN

6 eieren
185 g fijne kristalsuiker
60 g zelfrijzende bloem
60 g maïszetmeel
60 g cacaopoeder
1 bokaal ontpitte kersen (min 500 g )
1 kaneelstokje
2,5 el maïszetmeel
6 el likeur (kirsch)
600 ml slagroom (met de helft van deze hoeveelheid lukt het ook!)
3 zakjes vanillesuiker
75 g chocoladeschilfers

BEREIDING

• Verwarm de oven voor op 200° C.
• Splits de eieren.
• Klop met een mixer de eidooiers met 60 g suiker en 4 eetlepels warm water tot een wit schuimig mengsel.
Zeef bloem, maïszetmeel en cacaopoeder boven de deegkom en spatel door het eimengsel. Klop met een mixer drie eiwitten met de rest van de suiker tot pieken. Spatel het eiwit door het beslag.
• Schep het beslag op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

• Haal 1/3 van de kersen uit het sap.
• Warm de rest van de kersen en het sap met het kaneelstokje op en voeg de likeur toe.
• Roer het maïszetmeel los met wat water en voeg het bij de warme kersen. Laat indikken.
Klop de room met de vanillesuiker stijf.
• Snijd het afgekoelde chocoladegebak in stukjes die in de glaasjes passen, lepel er wat kirsch, enkele kersen, het ingedikte sap en slagroom over.
• Herhaal tot de ingrediënten op zijn.
• Werk af met de apart gehouden kersen en de chocoladeschilfers.

Meer nagerechten

PASTEI DE BELEM

Aardbei – citroen -crumble

Bananenpudding

WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE

Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel

TARTE TATIN PEER

CITROENCHEESECAKJES

SPECULAASBAVAROIS

CREME CARAMEL

RODE VRUCHTEN- YOGHURT

BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE

APFELSTRUDEL

Magische vanilletaart

Kaasplankje uit Bourgogne

Sabayon "last minute" met peer

Tapasavond

Bokkenpootjes

Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes

Vijgen met kaneel

BANANENPUDDING MET RUM

Clafoutis met blauwe bessen

Aardbei -mascarpone

Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise

Baba au Rhum “ net iets anders”

Mousse van ananas

Koffierijstpap

Crème limoen

Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble

Perenbavarois, ganache,mokkakaramel

Tartelettes met citroen.

Crème suisse - aardbeien

Souffle - chocolade - sinaasappel

Pannenkoeken –appel - calvados

Kaasbordje - Notenbrood

Millefeuille met amandel

Sticky Rice - Mango

Crème brulée met banaan en grand marnier

Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade

Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade

Crèmeux van witte chocolade met passievrucht

Mousse van sinaasappel - brownie

Affogato al caffè con amaretti

Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul

Panna cotta met peer en witte chocolade

Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)

Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello

Kaasbordje

Kaasbordje

Truffels van Savoyard

Zwartewoudtrifle

Riz Conde

Appeltaart met pecannoten en karamel

Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt

panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:

Citroentaart

Tiramisu met vijgen en speculaas

Chocolademousse

Tiramisu met vijgen en speculaas

restaurant De Veranda

Irish coffee

Ricotta-tiramisu

Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus

Tarte chocolat met peren

Tarte chocolat met peren

Appelstrudel met ijs

Fraises ‘tout court’

Moelleux

Zucotto

Crème brulée

Sabayon met koffie en marsala

Moelleux

Zucotto

Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs

Iles flottantes met rood fruit

Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Belgische kaasschotel

Mousse met Grand Marnier

Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer

Bosvruchtencrème

Trendy tarte tatin

Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus