NAGERECHT
Crème brulée met banaan en grand marnier
INGREDIËNTEN
7 PERSONEN
BENODIGDHEDEN 12 personen:
Crème: 1,2l room 1 vanillestok 12 eidooiers 200gr suiker 3 bananen Grand marnier Cassonade suiker (afbranden)
Tuiles: 100gr bloem 100gr suiker 100gr eiwit 100gr boter Cacao
BEREIDING
Room met vanillestok opwarmen,1 banaan toevoegen en mixen.
Eidooiers met suiker opkloppen. Alles opwarmen tot 80 graden.
2 bananen in blokjes snijden en opbakken met suiker. Flamberen met grand marnier.
Blokjes verdelen over potjes en het gezeefde eimengsel over gieten. Verder garen op 90 graden voor 1h. Nadien afkoelen.
Voor tuiles alles mengen. De helft van de massa met cacao mengen. In twee spuitzakken doen en in frigo leggen. Nadien op siliconenmat twee strepen spuiten en op 180graden afbakken (6min).
Voor het serveren de potjes afbranden.
Meer nagerechten
KAASPLANK NOTENBROOD CONFITUUR TOMAAT
DIPLOMAT BANAAN
Dacquoise- witte chocolade - mokka
SABAYON
CREPE SOUFFLE
WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING
GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP
Chocolade - Tonkabonen
Geen nagerecht
Diplomat banaan
PASTEI DE BELEM
Aardbei – citroen -crumble
Bananenpudding
WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE
Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel
TARTE TATIN PEER
CITROENCHEESECAKJES
SPECULAASBAVAROIS
CREME CARAMEL
RODE VRUCHTEN- YOGHURT
BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE
APFELSTRUDEL
Magische vanilletaart
Kaasplankje uit Bourgogne
Sabayon "last minute" met peer
Tapasavond
Bokkenpootjes
Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes
Vijgen met kaneel
BANANENPUDDING MET RUM
Clafoutis met blauwe bessen
Aardbei -mascarpone
Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise
Baba au Rhum “ net iets anders”
Mousse van ananas
Koffierijstpap
Crème limoen
Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble
Perenbavarois, ganache,mokkakaramel
Tartelettes met citroen.
Crème suisse - aardbeien
Souffle - chocolade - sinaasappel
Pannenkoeken –appel - calvados
Kaasbordje - Notenbrood
Millefeuille met amandel
Sticky Rice - Mango
Crème brulée met banaan en grand marnier
Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade
Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade
Crèmeux van witte chocolade met passievrucht
Mousse van sinaasappel - brownie
Affogato al caffè con amaretti
Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul
Panna cotta met peer en witte chocolade
Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)
Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello
Kaasbordje
Kaasbordje
Truffels van Savoyard
Zwartewoudtrifle
Riz Conde
Appeltaart met pecannoten en karamel
Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt
panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:
Citroentaart
Tiramisu met vijgen en speculaas
Chocolademousse
Tiramisu met vijgen en speculaas
restaurant De Veranda
Irish coffee
Ricotta-tiramisu
Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus
Tarte chocolat met peren
Tarte chocolat met peren
Appelstrudel met ijs
Fraises ‘tout court’
Moelleux
Zucotto
Crème brulée
Sabayon met koffie en marsala
Moelleux
Zucotto
Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs
Iles flottantes met rood fruit
Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon
Gepocheerde peer met vanillemascarpone
Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.
Gepocheerde peer met vanillemascarpone
Belgische kaasschotel
Mousse met Grand Marnier
Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer
Bosvruchtencrème
Trendy tarte tatin
Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus