NAGERECHT

Tartelettes met citroen.

INGREDIËNTEN
12 PERSONEN

Ingrediënten (voor 12 personen)
Deeg
80gr bloemsuiker 750g patisseriebloem 350g boter
150gr suiker 3 ei 1 vanillestok

Citroen crème
150ml citroensap 2 citroenen 450gr bloemsuiker 450 gr boter
9 eidooiers 2 ei

5 eiwitten
250gr suiker
150 gr bloemsuiker

BEREIDING

Bereidingswijze
Deeg:
Boter en bloemsuiker mengen Vanille toevoegen Eieren, zout , bloem en suiker toevoegen
Mengen tot homogene massa. Nadien in folie wikkelen en in ijskast leggen. Over voorverwarmen op 180 graden.
Deeg uitrollen tot halve centimeter dikte. (gebruik voldoende bloem) Doe de deeg in de ingevette vormpjes.
Afbakken 8 à 10 minuten

Citroen crème:
Boter smelten Citroensap en zeste toevoegen
Bloemsuiker onder mengen en los roeren. Even kort laten opkoken. Eieren opkloppen en bij citroenmengsel voegen. Af het vuur nemen. Mengen tot homogene massa.
Terug op het vuur zetten en verder laten indikken op zacht vuur. Opletten dat de eieren niet schiften!!
Van het vuur halen en door zeef halen. Laten afkoelen voor 1 uur in frigo

Eiwitschuim:
Eiwit opkloppen met bloemsuiker en suiker.

Taartjes afwerken:
Deeg uit vormpjes doen en laten afkoelen. Citroenmengsel in de vormpjes doen.
Eiwitschuim in spuitzak doen en op de taartjes spuiten. Afbranden.

Meer nagerechten

SABAYON

CREPE SOUFFLE

WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING

GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP

Chocolade - Tonkabonen

Geen nagerecht

Diplomat banaan

PASTEI DE BELEM

Aardbei – citroen -crumble

Bananenpudding

WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE

Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel

TARTE TATIN PEER

CITROENCHEESECAKJES

SPECULAASBAVAROIS

CREME CARAMEL

RODE VRUCHTEN- YOGHURT

BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE

APFELSTRUDEL

Magische vanilletaart

Kaasplankje uit Bourgogne

Sabayon "last minute" met peer

Tapasavond

Bokkenpootjes

Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes

Vijgen met kaneel

BANANENPUDDING MET RUM

Clafoutis met blauwe bessen

Aardbei -mascarpone

Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise

Baba au Rhum “ net iets anders”

Mousse van ananas

Koffierijstpap

Crème limoen

Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble

Perenbavarois, ganache,mokkakaramel

Tartelettes met citroen.

Crème suisse - aardbeien

Souffle - chocolade - sinaasappel

Pannenkoeken –appel - calvados

Kaasbordje - Notenbrood

Millefeuille met amandel

Sticky Rice - Mango

Crème brulée met banaan en grand marnier

Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade

Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade

Crèmeux van witte chocolade met passievrucht

Mousse van sinaasappel - brownie

Affogato al caffè con amaretti

Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul

Panna cotta met peer en witte chocolade

Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)

Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello

Kaasbordje

Kaasbordje

Truffels van Savoyard

Zwartewoudtrifle

Riz Conde

Appeltaart met pecannoten en karamel

Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt

panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:

Citroentaart

Tiramisu met vijgen en speculaas

Chocolademousse

Tiramisu met vijgen en speculaas

restaurant De Veranda

Irish coffee

Ricotta-tiramisu

Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus

Tarte chocolat met peren

Tarte chocolat met peren

Appelstrudel met ijs

Fraises ‘tout court’

Moelleux

Zucotto

Crème brulée

Sabayon met koffie en marsala

Moelleux

Zucotto

Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs

Iles flottantes met rood fruit

Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Belgische kaasschotel

Mousse met Grand Marnier

Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer

Bosvruchtencrème

Trendy tarte tatin

Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus