NAGERECHT

CITROENCHEESECAKJES

INGREDIËNTEN
10 PERSONEN

Deeg:
250g bloem
180g boter
90g kristalsuiker
90g basterdsuiker
8g bakpoeder
1 eidooier
1 vanillestok
½ kl speculaaskruiden
Snuifje zout
Vulling:
400g room
168g blonde rietsuiker
6 blaadjes gelatine
400g roomkaas
2 citroenen
Lemoncurd:
210g boter
220g suiker
2 citroenen
2 eieren
2 bladjes gelatine
Bakje frambozen

BEREIDING

Materiaal:
Deegrol, bakpapier, warmtemeter, dunschiller, klopper, vershoudfolie, weegschaal en vormpjes
Bereiding:
Kneed een stevig deeg van alle ingrediënten, bedek met vershoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter de bakvorm. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van 6 mm. Steek er rondjes uit en leg die op bakpapier in de beboterde ringvormpjes op een bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak 16 minuten in de voorverwarmde oven 180°c. Laat vervolgens afkoelen.
Voor de vulling klop je de slagroom met de basterdsuiker stijf. Week de gelatineblaadjes in wat water. Verwarm de citroensap met de rasp in een steelpannetje op het vuur. Haal van het vuur en los de gelatine erin op. Klop de roomkaas tot er geen klontjes meer in zitten. Roer de rasp en het sap van de citroen door de roomkaas. Voeg ook de opgeklopte slagroom toe. Giet de vulling in de bakvormpjes en strijk goed glad. Bedek de bakvorm met vershoudfolie en plaats het geheel minimaal anderhalf uur in de vriezer.
Verwarm voor de lemoncurd de boter met de suiker au bain-marie tot 67°c. Voeg het citroensap en de raps toe. Voeg als laatst het ei toe en blijf goed met de garde roeren tot het mengsel dikker wordt. Week het blaadje gelatine. Haal de pan van het vuur en zeef de warme lemoncurd. Meng de gelatine door de lemencurd tot deze is opgelost. Voeg eventueel een drupje gele kleurstof toe. Bestrijk de bevroren cheesecakejes dun met de lemoncurd voor een zonnig effect. Versier met de frambozen.

Meer nagerechten

SABAYON

CREPE SOUFFLE

WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING

GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP

Chocolade - Tonkabonen

Geen nagerecht

Diplomat banaan

PASTEI DE BELEM

Aardbei – citroen -crumble

Bananenpudding

WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE

Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel

TARTE TATIN PEER

CITROENCHEESECAKJES

SPECULAASBAVAROIS

CREME CARAMEL

RODE VRUCHTEN- YOGHURT

BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE

APFELSTRUDEL

Magische vanilletaart

Kaasplankje uit Bourgogne

Sabayon "last minute" met peer

Tapasavond

Bokkenpootjes

Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes

Vijgen met kaneel

BANANENPUDDING MET RUM

Clafoutis met blauwe bessen

Aardbei -mascarpone

Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise

Baba au Rhum “ net iets anders”

Mousse van ananas

Koffierijstpap

Crème limoen

Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble

Perenbavarois, ganache,mokkakaramel

Tartelettes met citroen.

Crème suisse - aardbeien

Souffle - chocolade - sinaasappel

Pannenkoeken –appel - calvados

Kaasbordje - Notenbrood

Millefeuille met amandel

Sticky Rice - Mango

Crème brulée met banaan en grand marnier

Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade

Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade

Crèmeux van witte chocolade met passievrucht

Mousse van sinaasappel - brownie

Affogato al caffè con amaretti

Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul

Panna cotta met peer en witte chocolade

Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)

Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello

Kaasbordje

Kaasbordje

Truffels van Savoyard

Zwartewoudtrifle

Riz Conde

Appeltaart met pecannoten en karamel

Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt

panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:

Citroentaart

Tiramisu met vijgen en speculaas

Chocolademousse

Tiramisu met vijgen en speculaas

restaurant De Veranda

Irish coffee

Ricotta-tiramisu

Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus

Tarte chocolat met peren

Tarte chocolat met peren

Appelstrudel met ijs

Fraises ‘tout court’

Moelleux

Zucotto

Crème brulée

Sabayon met koffie en marsala

Moelleux

Zucotto

Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs

Iles flottantes met rood fruit

Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Belgische kaasschotel

Mousse met Grand Marnier

Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer

Bosvruchtencrème

Trendy tarte tatin

Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus