NAGERECHT
CITROENCHEESECAKJES
INGREDIËNTEN
10 PERSONEN
Deeg:
250g bloem
180g boter
90g kristalsuiker
90g basterdsuiker
8g bakpoeder
1 eidooier
1 vanillestok
½ kl speculaaskruiden
Snuifje zout
Vulling:
400g room
168g blonde rietsuiker
6 blaadjes gelatine
400g roomkaas
2 citroenen
Lemoncurd:
210g boter
220g suiker
2 citroenen
2 eieren
2 bladjes gelatine
Bakje frambozen
BEREIDING
Materiaal:
Deegrol, bakpapier, warmtemeter, dunschiller, klopper, vershoudfolie, weegschaal en vormpjes
Bereiding:
Kneed een stevig deeg van alle ingrediënten, bedek met vershoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter de bakvorm. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van 6 mm. Steek er rondjes uit en leg die op bakpapier in de beboterde ringvormpjes op een bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak 16 minuten in de voorverwarmde oven 180°c. Laat vervolgens afkoelen.
Voor de vulling klop je de slagroom met de basterdsuiker stijf. Week de gelatineblaadjes in wat water. Verwarm de citroensap met de rasp in een steelpannetje op het vuur. Haal van het vuur en los de gelatine erin op. Klop de roomkaas tot er geen klontjes meer in zitten. Roer de rasp en het sap van de citroen door de roomkaas. Voeg ook de opgeklopte slagroom toe. Giet de vulling in de bakvormpjes en strijk goed glad. Bedek de bakvorm met vershoudfolie en plaats het geheel minimaal anderhalf uur in de vriezer.
Verwarm voor de lemoncurd de boter met de suiker au bain-marie tot 67°c. Voeg het citroensap en de raps toe. Voeg als laatst het ei toe en blijf goed met de garde roeren tot het mengsel dikker wordt. Week het blaadje gelatine. Haal de pan van het vuur en zeef de warme lemoncurd. Meng de gelatine door de lemencurd tot deze is opgelost. Voeg eventueel een drupje gele kleurstof toe. Bestrijk de bevroren cheesecakejes dun met de lemoncurd voor een zonnig effect. Versier met de frambozen.
Meer nagerechten
KAASPLANK NOTENBROOD CONFITUUR TOMAAT
DIPLOMAT BANAAN
Dacquoise- witte chocolade - mokka
SABAYON
CREPE SOUFFLE
WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING
GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP
Chocolade - Tonkabonen
Geen nagerecht
Diplomat banaan
PASTEI DE BELEM
Aardbei – citroen -crumble
Bananenpudding
WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE
Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel
TARTE TATIN PEER
CITROENCHEESECAKJES
SPECULAASBAVAROIS
CREME CARAMEL
RODE VRUCHTEN- YOGHURT
BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE
APFELSTRUDEL
Magische vanilletaart
Kaasplankje uit Bourgogne
Sabayon "last minute" met peer
Tapasavond
Bokkenpootjes
Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes
Vijgen met kaneel
BANANENPUDDING MET RUM
Clafoutis met blauwe bessen
Aardbei -mascarpone
Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise
Baba au Rhum “ net iets anders”
Mousse van ananas
Koffierijstpap
Crème limoen
Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble
Perenbavarois, ganache,mokkakaramel
Tartelettes met citroen.
Crème suisse - aardbeien
Souffle - chocolade - sinaasappel
Pannenkoeken –appel - calvados
Kaasbordje - Notenbrood
Millefeuille met amandel
Sticky Rice - Mango
Crème brulée met banaan en grand marnier
Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade
Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade
Crèmeux van witte chocolade met passievrucht
Mousse van sinaasappel - brownie
Affogato al caffè con amaretti
Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul
Panna cotta met peer en witte chocolade
Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)
Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello
Kaasbordje
Kaasbordje
Truffels van Savoyard
Zwartewoudtrifle
Riz Conde
Appeltaart met pecannoten en karamel
Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt
panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:
Citroentaart
Tiramisu met vijgen en speculaas
Chocolademousse
Tiramisu met vijgen en speculaas
restaurant De Veranda
Irish coffee
Ricotta-tiramisu
Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus
Tarte chocolat met peren
Tarte chocolat met peren
Appelstrudel met ijs
Fraises ‘tout court’
Moelleux
Zucotto
Crème brulée
Sabayon met koffie en marsala
Moelleux
Zucotto
Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs
Iles flottantes met rood fruit
Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon
Gepocheerde peer met vanillemascarpone
Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.
Gepocheerde peer met vanillemascarpone
Belgische kaasschotel
Mousse met Grand Marnier
Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer
Bosvruchtencrème
Trendy tarte tatin
Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus