NAGERECHT

Dacquoise- witte chocolade - mokka

INGREDIËNTEN
12 PERSONEN

150gr amandelpoeder
150gr poedersuiker
4 eiwit
60gr suiker
125gr witte chocolade
250gr room 40%
250gr boter
1 ei
1dl water
150gr suiker
Oploskoffie
1,5tl donkere chocolade
11 hazelnoten
150gr suiker

BEREIDING

Dacqoise: Eiwit stijf kloppen. Amandelpoeder en poedersuiker mengen, nadien zeven. Voorzichtig onder eiwit mengen en in spuitzak doen. 11 Kleine rondjes spuiten op bakpapier en afbakken op 170°c voor +/- 10 min.
Witte chocolade: Room kort opkoken en van vuur halen. De warme room over de chocolade gieten en laten smelten. De gesmolten massa direct laten afkoelen.
Als het opgesteven is, het mengsel luchtig kloppen en in spuitzak doen.
Mokka: Water + suiker + oploskoffie + chocolade opkoken (3 minuten) op matig vuur. Pan van het vuur halen en even laten afkoelen. Ei loskloppen en door mengsel roeren. Verder laten afkoelen tot +/- 35°c. Boter loskloppen tot crème en siroop beetje bij beetje toevoegen.
Hazelnoten: suiker laten smelten en beetje laten kleuren. Hazelnoten één voor één door de suiker halen.
Afwerken: op een bord krokante bodem leggen. Hier de witte chocolade op spuiten. Afwerken met de crème van mokka. Afwerken met hazelnoot.

Meer nagerechten

KAASPLANK NOTENBROOD CONFITUUR TOMAAT

DIPLOMAT BANAAN

Dacquoise- witte chocolade - mokka

SABAYON

CREPE SOUFFLE

WITTE PRALINEMETMOKKAVULLING

GEITENKAAS – LUIKSE SIROOP

Chocolade - Tonkabonen

Geen nagerecht

Diplomat banaan

PASTEI DE BELEM

Aardbei – citroen -crumble

Bananenpudding

WITTE CHOCOLADE – ROOD FRUIT - MASCARPONE

Tapa 5. Cannelloni met spinazie / ricotta in een tomatensaus 6. Gamba / komkommer / meiraap / mierikswortel

TARTE TATIN PEER

CITROENCHEESECAKJES

SPECULAASBAVAROIS

CREME CARAMEL

RODE VRUCHTEN- YOGHURT

BANKETBAKKERSROOM WITTE CHOCOLADE

APFELSTRUDEL

Magische vanilletaart

Kaasplankje uit Bourgogne

Sabayon "last minute" met peer

Tapasavond

Bokkenpootjes

Flan chocolade-mandarijn-gemberkoekjes

Vijgen met kaneel

BANANENPUDDING MET RUM

Clafoutis met blauwe bessen

Aardbei -mascarpone

Wentelteefjes met gebakken appel en crème anglaise

Baba au Rhum “ net iets anders”

Mousse van ananas

Koffierijstpap

Crème limoen

Sabayon met mandarijn en kaneelcrumble

Perenbavarois, ganache,mokkakaramel

Tartelettes met citroen.

Crème suisse - aardbeien

Souffle - chocolade - sinaasappel

Pannenkoeken –appel - calvados

Kaasbordje - Notenbrood

Millefeuille met amandel

Sticky Rice - Mango

Crème brulée met banaan en grand marnier

Loempia van rood fruit –ijs “vanille – donkere chocolade

Loempia van rood fruit met saus van witte chocolade

Crèmeux van witte chocolade met passievrucht

Mousse van sinaasappel - brownie

Affogato al caffè con amaretti

Zabaglione ijs - vers gedraaid - met chocoladekrul

Panna cotta met peer en witte chocolade

Miniburger (is eigenlijk het hapje bij de gerijpte vleesavond)

Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello

Kaasbordje

Kaasbordje

Truffels van Savoyard

Zwartewoudtrifle

Riz Conde

Appeltaart met pecannoten en karamel

Zoete couscous met gedroogde abrikozen, walnoten, rozijnen en yoghurt

panna cotta van mascarpone, witte chocolade en advocaat:

Citroentaart

Tiramisu met vijgen en speculaas

Chocolademousse

Tiramisu met vijgen en speculaas

restaurant De Veranda

Irish coffee

Ricotta-tiramisu

Normandisch appelbolletje & calvados met mascarponesaus

Tarte chocolat met peren

Tarte chocolat met peren

Appelstrudel met ijs

Fraises ‘tout court’

Moelleux

Zucotto

Crème brulée

Sabayon met koffie en marsala

Moelleux

Zucotto

Gebakken ananas met mascarponesaus en ananasijs

Iles flottantes met rood fruit

Aardbeiensoepje met frambozenbier en dragon

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Gerookte kaasjes op geroosterd notenbrood.

Gepocheerde peer met vanillemascarpone

Belgische kaasschotel

Mousse met Grand Marnier

Torentje van peperkoek, brunoise appel - peer

Bosvruchtencrème

Trendy tarte tatin

Banaantje in bladerdeeg met chocoladesaus