VOORGERECHT

BEURSJE VAN DE VISSER

INGREDIËNTEN
11 PERSONEN

12 vellen filodeeg 12 langoustines 1,2kg zeebaars
1kg venusschelpen
500g groene asperges
1 wortel 2 uien 1 prei 1 courgette
Witte wijn 100ml cognac
Olijfolie 4 tenen knoflook 100g hoeveboter

Saus:
5 tomaten 2 uien 2 wortelen 3 knoflook
100g boter 400ml room
Olijfolie Witte wijn
1 el tomatenpuree

BEREIDING

Langoustines pellen en in blokjes snijden. Kort aanbakken met fijne look en 1 fijngesneden ui. Blus met witte wijn en laat kort stoven.
Venusschelpen wassen en nadien garen met beetje look, boter en witte wijn. Kookvocht bijhouden. Het vlees uit de schelpen doen.
De groenten(wortelen, ui, prei, courgette) in lange fijnen reepjes snijden en kort blancheren. Laten afkoelen.
De vis in blokjes snijden en aanbakken met gesneden uit in boter. Met cognac flamberen. Al de ingrediënten mengen voor de vulling.
De beursjes maken door de vulling in het midden van de filodeeg te verdelen. Het beursje dichtbinden met reepje geblancheerde prei.
Afbakken in oven op 170graden voor 10 min.
De asperges blancheren en nadien opstoven in boter.

Saus:
De karkassen van de langoustines opbakken met ui, look en wortel. De tomaten toevoegen en blussen met beetje water en gezeefd kookvocht van venusschelpen. Tomatenpuree toevoegen en laten inkoken. Room toevoegen en aan de kook brengen. Afwerken met beetje boter.

Het bord dresseren: beursje in het midden van bord zetten. Asperges rond schikken en afwerken met saus.

Meer voorgerechten

DUO VAN TONIJN

SKREIHAASJE MET RIVIERKREEFTENSAUS

ROGVLEUGEL - TAPIJTSCHELPEN

“MOOIE MEID” CITRONVERT

Gerookte eendenborst – bospaddenstoelen

LANGOUSTINE- ZURE ROOM -BASILICUM

Runderfilet, sesam, zwarte look

Tapas gemengd Maiale Tonato - Kibbelingen - Italiaanse ham

Stoofpotje van kip en asperges

COQ AU VIN

HOPSCHEUTEN MET GEPOCHEERD EI

Tapa 1. Italiaans filodeeghapje met tonijn 2. Gebakken rolletje savooikool garnalen en kruiden

ST JACOBSNOTEN – KNOLSELDER- GROENE KRUIDEN

KREEFT MET DRAGON

KONIJN “KLASSIEK”

BEURSJE VAN DE VISSER

PASTAROLLETJES

PLADIJS MET SABAYON BASILICUM

TERRINE ZALM

POULET AU POT

Saupiquet de Morvan

Witte vis – choron -peterselieaardappel

Tapasavond

Roodbaars – kervelsaus – Spaanse pasta

Hand gedoken coquilles-saffraan-chorizo

Risotto met Gamba

TARTAAR ZEEBAARS - AVOCADO

Langoustine – dragon –groene asperges

Pladijs met rode curry

Carpaccio van makreel

Rode poon met gesmolten basilicum

Kort gebakken tartaar “Vitello Tonato”

Visserspotje met kokosmelk

Tonijn – krab - avocado

Schelvis - dijonaise - crème van aardappel en prei

Rode curry met geroosterde eend

Varkensvlees alla Milanese

Ceviche van zalm – crème avocado

Gevulde kwartel – witte druiven

Ravioli – skrei - tomaat

Scampiburger

Duif - wortelzalf - erwt

Fried Spring Rolls

Gebakken leng - dijonaise - erwtenrisotto

Gebakken zeebaars- gesmolten tomaat- basilicum- look crème

Garnaalkroket

Hondshaai - kaviaar van soja - komkommer

Risotto Mare e Monti

Lauw gerookte oesters op 3 wijzen - trio van gerookte vis met citrusmousseline

Kreeft geflambeerd met whisky in witte wijnsaus

Rundstartaar met rucollamayonaise en salade

Cappuccino van pompoen met saffraan

Zeebaars met Gandaham, witte wijnsaus en doperwtencrème

Rog met waterkerspuree en bruine botersaus met kappertjes

Rode paprikasoep met kruidenkaas en chorizoballetjes

Gebakken scampi’s met citroen-bieslook-risotto en curiesausje

Witloofsoepje met grijze garnalen

Roodbaarsfilet met venkel, paprika, Roquefortpuree en witte wijnsaus

kastanjesoepje met bospaddenstoelen

Steenbolk- of kabeljauwfilet met espuma van oude geuze, schorseneer en spinazie

Zeevruchten

Zeeduivel

Pittige reuzengarnalen met kokos en rode curry en gewokte aziatische groenten

Posteleinsoep

restaurant De Veranda

Gamba met whiskey-piri pirisaus

Coquille con prosciutto di parma 2. Sgonfiotti di carne

Duifje met tarwekorrels en erwten

Kabeljauwhaasje, mosterdbriochekruim, vanillestomp en botersaus met Duvel

Rode poon met tomatencoulis, minitomaat, paprikapuree en verse kruiden

Palingfilet met rode biet

Asperges op zijn vlaams

Huisgerookte zalm met brioche en pastissaus

Radijsjessoep met pittige kruidencrème.

Tijgergarnaal en coquilles

Gepaneerd kalfslapje alla milanese

Sint Jacobsvruchten met witloof

Pompoentaartje met olijfolie en geitenkaas

Zalmtournedos met sinaasappel

Lamstartaar en Zalmtartaar.

Eendeborst met gekarameliseerde appeljulienne en portsaus

Scampitaartje met avocado en appel

Duo van zalm en zeeduivel

Zalmfilets met pesto en St Jacobsvruchten

Taartje met roodbaarsfilet

Pompoensoep - geitenkaas - zwartewoudham

Gebraiseerde tongfilets met hamburgertje van scampi

Magret de canard, saus van eekhorentjesbrood kastanjes

Scampitaartje met avocado en appel

Sint Jacobsvruchten met gerookte zalm en saffraan