VOORGERECHT

Runderfilet, sesam, zwarte look

INGREDIËNTEN
10 PERSONEN

1 kg filet mignon
2 bollen zwarte look
Sesamolie
3 eieren 3dl arachideolie
Mosterd Azijn
3 grote wortelen 1 sjalot
20cl room
1 krop krulsla of jonge sla
2 limoenen Witte balsamicoazijn
1 pakje pijnboompitten 1 pakje basilicum
1 pakje dragon of peterselie, rozemarijn.
Zonnebloemolie 1 teentje look

BEREIDING

Vlees: Het vlees verdelen in 12 gelijke stukken. Nadien het vlees plat slagen tussen plastic. (iets dikker dan carpaccio). Met een ronde vorm (grote ring) het vlees bijsnijden tot ronde vorm.* Het overige vlees fijn hakken/snijden.

Mayonaise: maken met 3 eieren en arachideolie, mosterd, azijn, peper en zout. De mayonaise op smaak brengen met sesamolie.
Het fijngehakte vlees mengen met de mayonaise.
*Voor de liefhebbers kan het vlees vlak voor het serveren even afgebrand worden.

Crème zwarte look: De look pellen en met beetje water en zout fijn mixen. Nadien in spuitzak doen.

Crème van wortelen: De wortelen en sjalot aanstoven in beetje boter. Niet kleuren. Room toevoegen en gaar laten koken. Kruiden toevoegen naar smaak. Afgieten en vocht apart houden. Alles mixen tot gladde massa. Indien nodig kan er een beetje kookvocht toegevoegd worden.

Kruidenolie: De kruiden, look kort laten opkoken en direct afkoelen onder koud water. Alles mengen met olie en in een potje doen. Laten verwarmen tot 40 graden. Tijdje laten trekken. Nadien alles mixen en de olie door koffiefilter of fijne zeef gieten.

Pijnboompitten: Deze kort roosteren in Tefal pan.

Salade: Mengen met zeezout peper en beetje azijn. Limoenrasp toevoegen

Meer voorgerechten

DUO VAN TONIJN

SKREIHAASJE MET RIVIERKREEFTENSAUS

ROGVLEUGEL - TAPIJTSCHELPEN

“MOOIE MEID” CITRONVERT

Gerookte eendenborst – bospaddenstoelen

LANGOUSTINE- ZURE ROOM -BASILICUM

Runderfilet, sesam, zwarte look

Tapas gemengd Maiale Tonato - Kibbelingen - Italiaanse ham

Stoofpotje van kip en asperges

COQ AU VIN

HOPSCHEUTEN MET GEPOCHEERD EI

Tapa 1. Italiaans filodeeghapje met tonijn 2. Gebakken rolletje savooikool garnalen en kruiden

ST JACOBSNOTEN – KNOLSELDER- GROENE KRUIDEN

KREEFT MET DRAGON

KONIJN “KLASSIEK”

BEURSJE VAN DE VISSER

PASTAROLLETJES

PLADIJS MET SABAYON BASILICUM

TERRINE ZALM

POULET AU POT

Saupiquet de Morvan

Witte vis – choron -peterselieaardappel

Tapasavond

Roodbaars – kervelsaus – Spaanse pasta

Hand gedoken coquilles-saffraan-chorizo

Risotto met Gamba

TARTAAR ZEEBAARS - AVOCADO

Langoustine – dragon –groene asperges

Pladijs met rode curry

Carpaccio van makreel

Rode poon met gesmolten basilicum

Kort gebakken tartaar “Vitello Tonato”

Visserspotje met kokosmelk

Tonijn – krab - avocado

Schelvis - dijonaise - crème van aardappel en prei

Rode curry met geroosterde eend

Varkensvlees alla Milanese

Ceviche van zalm – crème avocado

Gevulde kwartel – witte druiven

Ravioli – skrei - tomaat

Scampiburger

Duif - wortelzalf - erwt

Fried Spring Rolls

Gebakken leng - dijonaise - erwtenrisotto

Gebakken zeebaars- gesmolten tomaat- basilicum- look crème

Garnaalkroket

Hondshaai - kaviaar van soja - komkommer

Risotto Mare e Monti

Lauw gerookte oesters op 3 wijzen - trio van gerookte vis met citrusmousseline

Kreeft geflambeerd met whisky in witte wijnsaus

Rundstartaar met rucollamayonaise en salade

Cappuccino van pompoen met saffraan

Zeebaars met Gandaham, witte wijnsaus en doperwtencrème

Rog met waterkerspuree en bruine botersaus met kappertjes

Rode paprikasoep met kruidenkaas en chorizoballetjes

Gebakken scampi’s met citroen-bieslook-risotto en curiesausje

Witloofsoepje met grijze garnalen

Roodbaarsfilet met venkel, paprika, Roquefortpuree en witte wijnsaus

kastanjesoepje met bospaddenstoelen

Steenbolk- of kabeljauwfilet met espuma van oude geuze, schorseneer en spinazie

Zeevruchten

Zeeduivel

Pittige reuzengarnalen met kokos en rode curry en gewokte aziatische groenten

Posteleinsoep

restaurant De Veranda

Gamba met whiskey-piri pirisaus

Coquille con prosciutto di parma 2. Sgonfiotti di carne

Duifje met tarwekorrels en erwten

Kabeljauwhaasje, mosterdbriochekruim, vanillestomp en botersaus met Duvel

Rode poon met tomatencoulis, minitomaat, paprikapuree en verse kruiden

Palingfilet met rode biet

Asperges op zijn vlaams

Huisgerookte zalm met brioche en pastissaus

Radijsjessoep met pittige kruidencrème.

Tijgergarnaal en coquilles

Gepaneerd kalfslapje alla milanese

Sint Jacobsvruchten met witloof

Pompoentaartje met olijfolie en geitenkaas

Zalmtournedos met sinaasappel

Lamstartaar en Zalmtartaar.

Eendeborst met gekarameliseerde appeljulienne en portsaus

Scampitaartje met avocado en appel

Duo van zalm en zeeduivel

Zalmfilets met pesto en St Jacobsvruchten

Taartje met roodbaarsfilet

Pompoensoep - geitenkaas - zwartewoudham

Gebraiseerde tongfilets met hamburgertje van scampi

Magret de canard, saus van eekhorentjesbrood kastanjes

Scampitaartje met avocado en appel

Sint Jacobsvruchten met gerookte zalm en saffraan