VOORGERECHT
WILD ZWIJN MET POLENTA
INGREDIËNTEN
12 PERSONEN
1,5 kg wangen van everzwijn
2 wortelen
2 uien
600ml kalfsfond
600ml rode wijn
Laurier
Rozemarijn
Jeneverbes
350ml melk
350ml water
200gr polenta
3 el gemalen Pecorino
3 pastinaken
100 ml room
BEREIDING
Everzwijn:
Het vlees marineren in wijn met laurier, rozemarijn, jeneverbes.
Marinade afgieten en zeven. Deze bewaren voor de saus.
Het vlees aanbakken in grote pot. Nadien de gesneden wortelen en ui toevoegen en mee laten stoven. 1 el bloem toevoegen en goed mengen.
Marinadevocht en kalfsfond toevoegen. Aan de kook brengen en het vlees op een laag vuur laten garen.
Als het vlees gaar is uit de pot halen en apart houden. Het vocht mixen en door zeef halen. Terug in pot doen en laten inkoken tot sausdikte. Het vlees toevoegen en laten opwarmen.
Polenta:
Water en melk aan de kook brengen. Op smaak brengen. Vlak voor het serveren de polenta toevoegen. Zo blijft de polenta smeuïg. Afwerken met Pecorino.
Pastinaak:
Schillen en in stukken snijden. Gaar koken in gezouten water.
Mixen en mengen met room. Warm houden.
Afwerken:
Beetje polenta en pastinaak op bord doen. Hierop vlees schikken.
Meer voorgerechten
WILD ZWIJN MET POLENTA
RAVIOLI - POMPOEN – GEBAKKEN HEEK
Bloemkool- langoustine
DUO VAN TONIJN
SKREIHAASJE MET RIVIERKREEFTENSAUS
ROGVLEUGEL - TAPIJTSCHELPEN
“MOOIE MEID” CITRONVERT
Gerookte eendenborst – bospaddenstoelen
LANGOUSTINE- ZURE ROOM -BASILICUM
Runderfilet, sesam, zwarte look
Tapas gemengd Maiale Tonato - Kibbelingen - Italiaanse ham
Stoofpotje van kip en asperges
COQ AU VIN
HOPSCHEUTEN MET GEPOCHEERD EI
Tapa 1. Italiaans filodeeghapje met tonijn 2. Gebakken rolletje savooikool garnalen en kruiden
ST JACOBSNOTEN – KNOLSELDER- GROENE KRUIDEN
KREEFT MET DRAGON
KONIJN “KLASSIEK”
BEURSJE VAN DE VISSER
PASTAROLLETJES
PLADIJS MET SABAYON BASILICUM
TERRINE ZALM
POULET AU POT
Saupiquet de Morvan
Witte vis – choron -peterselieaardappel
Tapasavond
Roodbaars – kervelsaus – Spaanse pasta
Hand gedoken coquilles-saffraan-chorizo
Risotto met Gamba
TARTAAR ZEEBAARS - AVOCADO
Langoustine – dragon –groene asperges
Pladijs met rode curry
Carpaccio van makreel
Rode poon met gesmolten basilicum
Kort gebakken tartaar “Vitello Tonato”
Visserspotje met kokosmelk
Tonijn – krab - avocado
Schelvis - dijonaise - crème van aardappel en prei
Rode curry met geroosterde eend
Varkensvlees alla Milanese
Ceviche van zalm – crème avocado
Gevulde kwartel – witte druiven
Ravioli – skrei - tomaat
Scampiburger
Duif - wortelzalf - erwt
Fried Spring Rolls
Gebakken leng - dijonaise - erwtenrisotto
Gebakken zeebaars- gesmolten tomaat- basilicum- look crème
Garnaalkroket
Hondshaai - kaviaar van soja - komkommer
Risotto Mare e Monti
Lauw gerookte oesters op 3 wijzen - trio van gerookte vis met citrusmousseline
Kreeft geflambeerd met whisky in witte wijnsaus
Rundstartaar met rucollamayonaise en salade
Cappuccino van pompoen met saffraan
Zeebaars met Gandaham, witte wijnsaus en doperwtencrème
Rog met waterkerspuree en bruine botersaus met kappertjes
Rode paprikasoep met kruidenkaas en chorizoballetjes
Gebakken scampi’s met citroen-bieslook-risotto en curiesausje
Witloofsoepje met grijze garnalen
Roodbaarsfilet met venkel, paprika, Roquefortpuree en witte wijnsaus
kastanjesoepje met bospaddenstoelen
Steenbolk- of kabeljauwfilet met espuma van oude geuze, schorseneer en spinazie
Zeevruchten
Zeeduivel
Pittige reuzengarnalen met kokos en rode curry en gewokte aziatische groenten
Posteleinsoep
restaurant De Veranda
Gamba met whiskey-piri pirisaus
Coquille con prosciutto di parma 2. Sgonfiotti di carne
Duifje met tarwekorrels en erwten
Kabeljauwhaasje, mosterdbriochekruim, vanillestomp en botersaus met Duvel
Rode poon met tomatencoulis, minitomaat, paprikapuree en verse kruiden
Palingfilet met rode biet
Asperges op zijn vlaams
Huisgerookte zalm met brioche en pastissaus
Radijsjessoep met pittige kruidencrème.
Tijgergarnaal en coquilles
Gepaneerd kalfslapje alla milanese
Sint Jacobsvruchten met witloof
Pompoentaartje met olijfolie en geitenkaas
Zalmtournedos met sinaasappel
Lamstartaar en Zalmtartaar.
Eendeborst met gekarameliseerde appeljulienne en portsaus
Scampitaartje met avocado en appel
Duo van zalm en zeeduivel
Zalmfilets met pesto en St Jacobsvruchten
Taartje met roodbaarsfilet
Pompoensoep - geitenkaas - zwartewoudham
Gebraiseerde tongfilets met hamburgertje van scampi
Magret de canard, saus van eekhorentjesbrood kastanjes
Scampitaartje met avocado en appel
Sint Jacobsvruchten met gerookte zalm en saffraan