VOORGERECHT
Scampiburger
INGREDIËNTEN
12 PERSONEN
Broodje:
500gr witte bloem (brood) 300gr lauwe melk 21 gr verse gist 20 gr suiker
10 gr zout 40 gr roomboter Sesamzaad
Burger:
1kg scampi 16/20 2 takjes koriander 2 takjes munt 1 eetlepel sesamolie
Peper Zout 1 pakje Ruccola
Lookmayo:
1 ei 4dl Arachideolie 1 teentje look
BEREIDING
BROODJE
Kneed van de bloem, melk, gist, suiker en zout een soepel deeg. Het mag iets plakken, maar mag niet aan je handen blijven kleven. Indien het te plakkerig is wat bloem toevoegen. Is het te droog dan iets melk toevoegen.
Voeg de roomboter toe in kleine stukjes. Voeg pas een stukje boter toe wanneer de vorige is opgenomen. Verdeel nu het deeg in 12 bolletjes van 75 gram. Bol ze op. Leg deze op een bakplaat bekleed met een stuk bakpapier.
Verwarm nu de oven voor op 240 graden Celsius. (Of zo hoog als je oven gaat.) Dek ze losjes af met een schone theedoek. En laat ze 20 minuten rijzen
Druk de bolletjes nu iets plat met je hand. Bol ze daarna weer op.
Laat de bolletjes nu, afgedekt, 30 minuten rijzen. Druk de bolletjes weer plat zodat ze meer op een hamburger broodje lijken. Dat mag met wat kracht, ze veren nogal terug. Bestrijk ze met de melk en bestrooi ze eventueel met maan- of sesamzaad.
Zet ze in de oven en bak ze in 8 tot 10 minuten gaar en bruin. De bolletjes moeten ‘hol’ klinken wanneer je op de onderkant klopt. Laat ze afkoelen op een rooster.
SCAMPIBURGER
Scampi fijn hakken Kruiden fijn hakken Look fijn raspen Alles mengen en sesamolie toevoegen. Mengeling in ronde vormen verdelen en nadien even in ijskast zetten
LOOKMAYO
1 ei in maatbeker doen. Geraspte look toevoegen 4dl olie toevoegen Met mixer van beneden naar boven mengen
Bord afwerken:
Broodjes doorsnijden en even in droge pan bakken.
Op bord wat ruccola leggen en daar de scampiburger op bouwen.
Meer voorgerechten
WILD ZWIJN MET POLENTA
RAVIOLI - POMPOEN – GEBAKKEN HEEK
Bloemkool- langoustine
DUO VAN TONIJN
SKREIHAASJE MET RIVIERKREEFTENSAUS
ROGVLEUGEL - TAPIJTSCHELPEN
“MOOIE MEID” CITRONVERT
Gerookte eendenborst – bospaddenstoelen
LANGOUSTINE- ZURE ROOM -BASILICUM
Runderfilet, sesam, zwarte look
Tapas gemengd Maiale Tonato - Kibbelingen - Italiaanse ham
Stoofpotje van kip en asperges
COQ AU VIN
HOPSCHEUTEN MET GEPOCHEERD EI
Tapa 1. Italiaans filodeeghapje met tonijn 2. Gebakken rolletje savooikool garnalen en kruiden
ST JACOBSNOTEN – KNOLSELDER- GROENE KRUIDEN
KREEFT MET DRAGON
KONIJN “KLASSIEK”
BEURSJE VAN DE VISSER
PASTAROLLETJES
PLADIJS MET SABAYON BASILICUM
TERRINE ZALM
POULET AU POT
Saupiquet de Morvan
Witte vis – choron -peterselieaardappel
Tapasavond
Roodbaars – kervelsaus – Spaanse pasta
Hand gedoken coquilles-saffraan-chorizo
Risotto met Gamba
TARTAAR ZEEBAARS - AVOCADO
Langoustine – dragon –groene asperges
Pladijs met rode curry
Carpaccio van makreel
Rode poon met gesmolten basilicum
Kort gebakken tartaar “Vitello Tonato”
Visserspotje met kokosmelk
Tonijn – krab - avocado
Schelvis - dijonaise - crème van aardappel en prei
Rode curry met geroosterde eend
Varkensvlees alla Milanese
Ceviche van zalm – crème avocado
Gevulde kwartel – witte druiven
Ravioli – skrei - tomaat
Scampiburger
Duif - wortelzalf - erwt
Fried Spring Rolls
Gebakken leng - dijonaise - erwtenrisotto
Gebakken zeebaars- gesmolten tomaat- basilicum- look crème
Garnaalkroket
Hondshaai - kaviaar van soja - komkommer
Risotto Mare e Monti
Lauw gerookte oesters op 3 wijzen - trio van gerookte vis met citrusmousseline
Kreeft geflambeerd met whisky in witte wijnsaus
Rundstartaar met rucollamayonaise en salade
Cappuccino van pompoen met saffraan
Zeebaars met Gandaham, witte wijnsaus en doperwtencrème
Rog met waterkerspuree en bruine botersaus met kappertjes
Rode paprikasoep met kruidenkaas en chorizoballetjes
Gebakken scampi’s met citroen-bieslook-risotto en curiesausje
Witloofsoepje met grijze garnalen
Roodbaarsfilet met venkel, paprika, Roquefortpuree en witte wijnsaus
kastanjesoepje met bospaddenstoelen
Steenbolk- of kabeljauwfilet met espuma van oude geuze, schorseneer en spinazie
Zeevruchten
Zeeduivel
Pittige reuzengarnalen met kokos en rode curry en gewokte aziatische groenten
Posteleinsoep
restaurant De Veranda
Gamba met whiskey-piri pirisaus
Coquille con prosciutto di parma 2. Sgonfiotti di carne
Duifje met tarwekorrels en erwten
Kabeljauwhaasje, mosterdbriochekruim, vanillestomp en botersaus met Duvel
Rode poon met tomatencoulis, minitomaat, paprikapuree en verse kruiden
Palingfilet met rode biet
Asperges op zijn vlaams
Huisgerookte zalm met brioche en pastissaus
Radijsjessoep met pittige kruidencrème.
Tijgergarnaal en coquilles
Gepaneerd kalfslapje alla milanese
Sint Jacobsvruchten met witloof
Pompoentaartje met olijfolie en geitenkaas
Zalmtournedos met sinaasappel
Lamstartaar en Zalmtartaar.
Eendeborst met gekarameliseerde appeljulienne en portsaus
Scampitaartje met avocado en appel
Duo van zalm en zeeduivel
Zalmfilets met pesto en St Jacobsvruchten
Taartje met roodbaarsfilet
Pompoensoep - geitenkaas - zwartewoudham
Gebraiseerde tongfilets met hamburgertje van scampi
Magret de canard, saus van eekhorentjesbrood kastanjes
Scampitaartje met avocado en appel
Sint Jacobsvruchten met gerookte zalm en saffraan