VOORGERECHT

Scampiburger

INGREDIËNTEN
12 PERSONEN

Broodje:
500gr witte bloem (brood) 300gr lauwe melk 21 gr verse gist 20 gr suiker
10 gr zout 40 gr roomboter Sesamzaad

Burger:
1kg scampi 16/20 2 takjes koriander 2 takjes munt 1 eetlepel sesamolie
Peper Zout 1 pakje Ruccola

Lookmayo:
1 ei 4dl Arachideolie 1 teentje look

BEREIDING

BROODJE
Kneed van de bloem, melk, gist, suiker en zout een soepel deeg. Het mag iets plakken, maar mag niet aan je handen blijven kleven. Indien het te plakkerig is wat bloem toevoegen. Is het te droog dan iets melk toevoegen.
Voeg de roomboter toe in kleine stukjes. Voeg pas een stukje boter toe wanneer de vorige is opgenomen. Verdeel nu het deeg in 12 bolletjes van 75 gram. Bol ze op. Leg deze op een bakplaat bekleed met een stuk bakpapier.
Verwarm nu de oven voor op 240 graden Celsius. (Of zo hoog als je oven gaat.) Dek ze losjes af met een schone theedoek. En laat ze 20 minuten rijzen
Druk de bolletjes nu iets plat met je hand. Bol ze daarna weer op.
Laat de bolletjes nu, afgedekt, 30 minuten rijzen. Druk de bolletjes weer plat zodat ze meer op een hamburger broodje lijken. Dat mag met wat kracht, ze veren nogal terug. Bestrijk ze met de melk en bestrooi ze eventueel met maan- of sesamzaad.
Zet ze in de oven en bak ze in 8 tot 10 minuten gaar en bruin. De bolletjes moeten ‘hol’ klinken wanneer je op de onderkant klopt. Laat ze afkoelen op een rooster.

SCAMPIBURGER
Scampi fijn hakken Kruiden fijn hakken Look fijn raspen Alles mengen en sesamolie toevoegen. Mengeling in ronde vormen verdelen en nadien even in ijskast zetten

LOOKMAYO
1 ei in maatbeker doen. Geraspte look toevoegen 4dl olie toevoegen Met mixer van beneden naar boven mengen

Bord afwerken:
Broodjes doorsnijden en even in droge pan bakken.
Op bord wat ruccola leggen en daar de scampiburger op bouwen.

Meer voorgerechten

DUO VAN TONIJN

SKREIHAASJE MET RIVIERKREEFTENSAUS

ROGVLEUGEL - TAPIJTSCHELPEN

“MOOIE MEID” CITRONVERT

Gerookte eendenborst – bospaddenstoelen

LANGOUSTINE- ZURE ROOM -BASILICUM

Runderfilet, sesam, zwarte look

Tapas gemengd Maiale Tonato - Kibbelingen - Italiaanse ham

Stoofpotje van kip en asperges

COQ AU VIN

HOPSCHEUTEN MET GEPOCHEERD EI

Tapa 1. Italiaans filodeeghapje met tonijn 2. Gebakken rolletje savooikool garnalen en kruiden

ST JACOBSNOTEN – KNOLSELDER- GROENE KRUIDEN

KREEFT MET DRAGON

KONIJN “KLASSIEK”

BEURSJE VAN DE VISSER

PASTAROLLETJES

PLADIJS MET SABAYON BASILICUM

TERRINE ZALM

POULET AU POT

Saupiquet de Morvan

Witte vis – choron -peterselieaardappel

Tapasavond

Roodbaars – kervelsaus – Spaanse pasta

Hand gedoken coquilles-saffraan-chorizo

Risotto met Gamba

TARTAAR ZEEBAARS - AVOCADO

Langoustine – dragon –groene asperges

Pladijs met rode curry

Carpaccio van makreel

Rode poon met gesmolten basilicum

Kort gebakken tartaar “Vitello Tonato”

Visserspotje met kokosmelk

Tonijn – krab - avocado

Schelvis - dijonaise - crème van aardappel en prei

Rode curry met geroosterde eend

Varkensvlees alla Milanese

Ceviche van zalm – crème avocado

Gevulde kwartel – witte druiven

Ravioli – skrei - tomaat

Scampiburger

Duif - wortelzalf - erwt

Fried Spring Rolls

Gebakken leng - dijonaise - erwtenrisotto

Gebakken zeebaars- gesmolten tomaat- basilicum- look crème

Garnaalkroket

Hondshaai - kaviaar van soja - komkommer

Risotto Mare e Monti

Lauw gerookte oesters op 3 wijzen - trio van gerookte vis met citrusmousseline

Kreeft geflambeerd met whisky in witte wijnsaus

Rundstartaar met rucollamayonaise en salade

Cappuccino van pompoen met saffraan

Zeebaars met Gandaham, witte wijnsaus en doperwtencrème

Rog met waterkerspuree en bruine botersaus met kappertjes

Rode paprikasoep met kruidenkaas en chorizoballetjes

Gebakken scampi’s met citroen-bieslook-risotto en curiesausje

Witloofsoepje met grijze garnalen

Roodbaarsfilet met venkel, paprika, Roquefortpuree en witte wijnsaus

kastanjesoepje met bospaddenstoelen

Steenbolk- of kabeljauwfilet met espuma van oude geuze, schorseneer en spinazie

Zeevruchten

Zeeduivel

Pittige reuzengarnalen met kokos en rode curry en gewokte aziatische groenten

Posteleinsoep

restaurant De Veranda

Gamba met whiskey-piri pirisaus

Coquille con prosciutto di parma 2. Sgonfiotti di carne

Duifje met tarwekorrels en erwten

Kabeljauwhaasje, mosterdbriochekruim, vanillestomp en botersaus met Duvel

Rode poon met tomatencoulis, minitomaat, paprikapuree en verse kruiden

Palingfilet met rode biet

Asperges op zijn vlaams

Huisgerookte zalm met brioche en pastissaus

Radijsjessoep met pittige kruidencrème.

Tijgergarnaal en coquilles

Gepaneerd kalfslapje alla milanese

Sint Jacobsvruchten met witloof

Pompoentaartje met olijfolie en geitenkaas

Zalmtournedos met sinaasappel

Lamstartaar en Zalmtartaar.

Eendeborst met gekarameliseerde appeljulienne en portsaus

Scampitaartje met avocado en appel

Duo van zalm en zeeduivel

Zalmfilets met pesto en St Jacobsvruchten

Taartje met roodbaarsfilet

Pompoensoep - geitenkaas - zwartewoudham

Gebraiseerde tongfilets met hamburgertje van scampi

Magret de canard, saus van eekhorentjesbrood kastanjes

Scampitaartje met avocado en appel

Sint Jacobsvruchten met gerookte zalm en saffraan