VOORGERECHT

Gevulde kwartel – witte druiven

INGREDIËNTEN
12 PERSONEN

Ingrediënten voor 12 personen
Kwartels: 12 uitgebeende kwartels
500gr gemengd gehakt 1 el gehakte peterselie Scheutje cognac 2 sjalot Klontje boter

Saus:
1 sjalot 500gr witte druiven zonder pit 300ml kippefond 200ml room

Afwerking:
4 radijsjes Kervel voor afwerking Peper Zout Olijfolie

BEREIDING

Kwartels:
Sjalot fijn snijden en stoven met klontje boter. Een klein scheutje cognac toevoegen en alcohol laten verdampen.
Peterselie fijn hakken en toevoegen. Laten afkoelen. Nadien onder gehakt mengen en kruiden met beetje zout en peper.
De uitgebeende kwartels vullen met gehakt. +/_ 50 gr per kwartel. De gevulde kwartels even kleuren en in oven plaatsen. 30 min verder garen op 200°c.

Saus:
Sjalot fijn snijden en stoven in beetje olijfolie. 8 druiven halveren en mee laten stoven. De helft van de kippenfond toevoegen en voor ¾ laten inkoken. De helft van de room toevoegen en enkele minuten laten inkoken. Het mengsel mixen en door zeef halen. Terug op vuur zetten. Afhankelijk van de dikte nog room of kippenfond toevoegen. Op het einde nog een tiental gehalveerde druiven aan de saus toevoegen.

Afwerking:
De radijsjes in fijne schijfje snijden met mandoline en apart houden. Kervelpluksel apart houden.
Op een bord enkele lepels saus toevoegen daarop de kwartel leggen en afwerken met radijs en kervel.

Meer voorgerechten

DUO VAN TONIJN

SKREIHAASJE MET RIVIERKREEFTENSAUS

ROGVLEUGEL - TAPIJTSCHELPEN

“MOOIE MEID” CITRONVERT

Gerookte eendenborst – bospaddenstoelen

LANGOUSTINE- ZURE ROOM -BASILICUM

Runderfilet, sesam, zwarte look

Tapas gemengd Maiale Tonato - Kibbelingen - Italiaanse ham

Stoofpotje van kip en asperges

COQ AU VIN

HOPSCHEUTEN MET GEPOCHEERD EI

Tapa 1. Italiaans filodeeghapje met tonijn 2. Gebakken rolletje savooikool garnalen en kruiden

ST JACOBSNOTEN – KNOLSELDER- GROENE KRUIDEN

KREEFT MET DRAGON

KONIJN “KLASSIEK”

BEURSJE VAN DE VISSER

PASTAROLLETJES

PLADIJS MET SABAYON BASILICUM

TERRINE ZALM

POULET AU POT

Saupiquet de Morvan

Witte vis – choron -peterselieaardappel

Tapasavond

Roodbaars – kervelsaus – Spaanse pasta

Hand gedoken coquilles-saffraan-chorizo

Risotto met Gamba

TARTAAR ZEEBAARS - AVOCADO

Langoustine – dragon –groene asperges

Pladijs met rode curry

Carpaccio van makreel

Rode poon met gesmolten basilicum

Kort gebakken tartaar “Vitello Tonato”

Visserspotje met kokosmelk

Tonijn – krab - avocado

Schelvis - dijonaise - crème van aardappel en prei

Rode curry met geroosterde eend

Varkensvlees alla Milanese

Ceviche van zalm – crème avocado

Gevulde kwartel – witte druiven

Ravioli – skrei - tomaat

Scampiburger

Duif - wortelzalf - erwt

Fried Spring Rolls

Gebakken leng - dijonaise - erwtenrisotto

Gebakken zeebaars- gesmolten tomaat- basilicum- look crème

Garnaalkroket

Hondshaai - kaviaar van soja - komkommer

Risotto Mare e Monti

Lauw gerookte oesters op 3 wijzen - trio van gerookte vis met citrusmousseline

Kreeft geflambeerd met whisky in witte wijnsaus

Rundstartaar met rucollamayonaise en salade

Cappuccino van pompoen met saffraan

Zeebaars met Gandaham, witte wijnsaus en doperwtencrème

Rog met waterkerspuree en bruine botersaus met kappertjes

Rode paprikasoep met kruidenkaas en chorizoballetjes

Gebakken scampi’s met citroen-bieslook-risotto en curiesausje

Witloofsoepje met grijze garnalen

Roodbaarsfilet met venkel, paprika, Roquefortpuree en witte wijnsaus

kastanjesoepje met bospaddenstoelen

Steenbolk- of kabeljauwfilet met espuma van oude geuze, schorseneer en spinazie

Zeevruchten

Zeeduivel

Pittige reuzengarnalen met kokos en rode curry en gewokte aziatische groenten

Posteleinsoep

restaurant De Veranda

Gamba met whiskey-piri pirisaus

Coquille con prosciutto di parma 2. Sgonfiotti di carne

Duifje met tarwekorrels en erwten

Kabeljauwhaasje, mosterdbriochekruim, vanillestomp en botersaus met Duvel

Rode poon met tomatencoulis, minitomaat, paprikapuree en verse kruiden

Palingfilet met rode biet

Asperges op zijn vlaams

Huisgerookte zalm met brioche en pastissaus

Radijsjessoep met pittige kruidencrème.

Tijgergarnaal en coquilles

Gepaneerd kalfslapje alla milanese

Sint Jacobsvruchten met witloof

Pompoentaartje met olijfolie en geitenkaas

Zalmtournedos met sinaasappel

Lamstartaar en Zalmtartaar.

Eendeborst met gekarameliseerde appeljulienne en portsaus

Scampitaartje met avocado en appel

Duo van zalm en zeeduivel

Zalmfilets met pesto en St Jacobsvruchten

Taartje met roodbaarsfilet

Pompoensoep - geitenkaas - zwartewoudham

Gebraiseerde tongfilets met hamburgertje van scampi

Magret de canard, saus van eekhorentjesbrood kastanjes

Scampitaartje met avocado en appel

Sint Jacobsvruchten met gerookte zalm en saffraan