VOORGERECHT
Zalmfilets met pesto en St Jacobsvruchten
INGREDIËNTEN
12 PERSONEN
Ingredienten (12 pers)
1200 gr zalmfilet - 8 sneden wit brood - 1 pakje pijnboompitten - 1 stuk Parmezaanse kaas - 4 teentjes look - basilicum (4 grote plantjes) – olijfolie - 24 verse Sint-Jacobsvruchten – 12 pijpajuintjes
BEREIDING
Portioneer de zalmfilet
Maak mengsel van broodkruim en parmezaan
Bak van een gedeelte van de geraspte Parmezaanse kaas krokante koekjes in een warme oven.
Maak de pesto door de geroosterde pijnboompitten, de gepelde teentjes look, de blaadjes basilicum en een deel van de geraspte Parmezaanse
kaas samen met wat olijfolie te mixen tot een gladde massa en kruid naar eigen smaak.
Leg nu een laagje pesto op de zalmstukken en kruimel daar een mengsel van broodkruim en geraspte Parmezaanse kaas over en plaats een 10-tal
minuten in een hete oven en laat eventjes grillen.
Bak de verse sint-jacobsvruchten kort aan in wat hete boter, kruid met peper en zout.
Fruit de voorste vaste delen van de pijpajuintjes aan in wat boter
Garneer het bord met streepje pesto, leg hierop de zalmfilet, de st jacobsvruchten, een koekje van parmezaan en het pijpajuintjes
Meer voorgerechten
WILD ZWIJN MET POLENTA
RAVIOLI - POMPOEN – GEBAKKEN HEEK
Bloemkool- langoustine
DUO VAN TONIJN
SKREIHAASJE MET RIVIERKREEFTENSAUS
ROGVLEUGEL - TAPIJTSCHELPEN
“MOOIE MEID” CITRONVERT
Gerookte eendenborst – bospaddenstoelen
LANGOUSTINE- ZURE ROOM -BASILICUM
Runderfilet, sesam, zwarte look
Tapas gemengd Maiale Tonato - Kibbelingen - Italiaanse ham
Stoofpotje van kip en asperges
COQ AU VIN
HOPSCHEUTEN MET GEPOCHEERD EI
Tapa 1. Italiaans filodeeghapje met tonijn 2. Gebakken rolletje savooikool garnalen en kruiden
ST JACOBSNOTEN – KNOLSELDER- GROENE KRUIDEN
KREEFT MET DRAGON
KONIJN “KLASSIEK”
BEURSJE VAN DE VISSER
PASTAROLLETJES
PLADIJS MET SABAYON BASILICUM
TERRINE ZALM
POULET AU POT
Saupiquet de Morvan
Witte vis – choron -peterselieaardappel
Tapasavond
Roodbaars – kervelsaus – Spaanse pasta
Hand gedoken coquilles-saffraan-chorizo
Risotto met Gamba
TARTAAR ZEEBAARS - AVOCADO
Langoustine – dragon –groene asperges
Pladijs met rode curry
Carpaccio van makreel
Rode poon met gesmolten basilicum
Kort gebakken tartaar “Vitello Tonato”
Visserspotje met kokosmelk
Tonijn – krab - avocado
Schelvis - dijonaise - crème van aardappel en prei
Rode curry met geroosterde eend
Varkensvlees alla Milanese
Ceviche van zalm – crème avocado
Gevulde kwartel – witte druiven
Ravioli – skrei - tomaat
Scampiburger
Duif - wortelzalf - erwt
Fried Spring Rolls
Gebakken leng - dijonaise - erwtenrisotto
Gebakken zeebaars- gesmolten tomaat- basilicum- look crème
Garnaalkroket
Hondshaai - kaviaar van soja - komkommer
Risotto Mare e Monti
Lauw gerookte oesters op 3 wijzen - trio van gerookte vis met citrusmousseline
Kreeft geflambeerd met whisky in witte wijnsaus
Rundstartaar met rucollamayonaise en salade
Cappuccino van pompoen met saffraan
Zeebaars met Gandaham, witte wijnsaus en doperwtencrème
Rog met waterkerspuree en bruine botersaus met kappertjes
Rode paprikasoep met kruidenkaas en chorizoballetjes
Gebakken scampi’s met citroen-bieslook-risotto en curiesausje
Witloofsoepje met grijze garnalen
Roodbaarsfilet met venkel, paprika, Roquefortpuree en witte wijnsaus
kastanjesoepje met bospaddenstoelen
Steenbolk- of kabeljauwfilet met espuma van oude geuze, schorseneer en spinazie
Zeevruchten
Zeeduivel
Pittige reuzengarnalen met kokos en rode curry en gewokte aziatische groenten
Posteleinsoep
restaurant De Veranda
Gamba met whiskey-piri pirisaus
Coquille con prosciutto di parma 2. Sgonfiotti di carne
Duifje met tarwekorrels en erwten
Kabeljauwhaasje, mosterdbriochekruim, vanillestomp en botersaus met Duvel
Rode poon met tomatencoulis, minitomaat, paprikapuree en verse kruiden
Palingfilet met rode biet
Asperges op zijn vlaams
Huisgerookte zalm met brioche en pastissaus
Radijsjessoep met pittige kruidencrème.
Tijgergarnaal en coquilles
Gepaneerd kalfslapje alla milanese
Sint Jacobsvruchten met witloof
Pompoentaartje met olijfolie en geitenkaas
Zalmtournedos met sinaasappel
Lamstartaar en Zalmtartaar.
Eendeborst met gekarameliseerde appeljulienne en portsaus
Scampitaartje met avocado en appel
Duo van zalm en zeeduivel
Zalmfilets met pesto en St Jacobsvruchten
Taartje met roodbaarsfilet
Pompoensoep - geitenkaas - zwartewoudham
Gebraiseerde tongfilets met hamburgertje van scampi
Magret de canard, saus van eekhorentjesbrood kastanjes
Scampitaartje met avocado en appel
Sint Jacobsvruchten met gerookte zalm en saffraan